Recep şerif ayı ile ilgili şiirler Recep Ayı Recep Allah’ın ayı, rahmeti bol Regaip İdrakine vararak ihya ediyor muyuz. Bencilliği unutup el açıp garip garip Bütün masumiyetle, O`ndan istiyor muyuz… * * * * * * * * Buyuruyorken Mevlâ benim ayımdır Recep Uyarak bu buyruğa emri dinliyor muyuz Ağlayarak secdede duyarak biraz hicap Bu ayın Rahmetini cidden biliyor muyuz… * * * * * * * * Cehaletin içinde hep dalmışız küfüre Bu kurtuluş ayına biz inanıyor muyuz Rahmetiyle yıkanıp dalarak tefekküre Huşu içinde durup içten ağlıyor muyuz… * * * * * * * * Bu aylar bizler için gani gani fazilet Sararak pişmanlıklar tövbe ediyormuyuz Yağıyor üstümüze gece gündüz bereket Bu ay bir daha gelmez dendi duyuyor muyuz… * * * * * * * * Yaptığımız her şeyi sanıyoruz marifet Hepsi boş fâni şeyler deyip gülüyor muyuz Her an O`ndan dileyip her nefeste mâğfiret Gaflet uykularını ûhren bölüyor muyuz.. Ayser Özbakır Hoşgeldin Recep, Şaban derken geldin Ramazan Hoş geldin ayların en birincisi Cennet kokuları yayıldı şu an Hoş geldin ayların sen bir incisi. Bu gün birinci gün, gülce tütersin Aklımın nurusun, gözümde fersin “Yetiştim imdada” der de gülersin Hoş geldin ayların en birincisi Kuran’ı okumak, sen de başkadır Üstümüze yağan günaha çadır Allah’ın izniyle nurları yağdır Hoş geldin ayların sen bir incisi Yak da günahları dönsün nurlara Kalbimiz dayansın muhkem surlara Peşinden koşalım tüm baharlara Hoş geldin ayların en birincisi Miraç kandili Miraç insanlığın yükselişidir. Resulün Allaha ziyaretidir. Davet var Allahın yüce katından. Gönderdi Cennetin burak atından. Resulüm üzgündür davetim vardır. Ümmetine sonsuz ikramım vardır. Miraç insanların yükselişidir. Haktan halka emir nişanesidir. Namazın en büyük emaresidir. Beş vakit Allaha yönelmesidir. Ümmetini seven Resul yalvardı. Kulunu ihya et Yarabbi dedi. Miraç büyük huzura vasıl olmaktır. Kulluk gerçek değerini bulmaktır. Yalvarışla hak katına varmaktır. Zaman mekan farkını anlamaktır. Miraç tactır inanan dimağlara. Örnek oldu ölülere sağlara. Recep ayı yirmiyedinci gecesi. Kulun Allaha olmalıdır secdesi. Her insanda maneviyat sevdası. Miraç Kandiliniz mübarek olsun. Miraç taçtır inanan dimağlara. Örnek olsun ölülere sağlara. Miraç Kandiliniz mübarek olsun. Yüreğiniz her dem huzurla dolsun. Dilinizde Kur-an ,zikir bol olsun. Miraç Kandiliniz mübarek olsun. Emine Balı Oğuz