Ramazan ayı ile ilgili şiirler Hoş Geldin Ya Ramazanı Şerif On iki ayın sulatanı hoş geldin bize İrademizle, gem vuralım midemize Sağlık ve sıhhat girsin bedenimize Hoş geldin ya Ramazanı şerif Bereketin kokusu yayıldı sofralara Haydı oturalım muhabbetli iftarlara Kılınız namazları kalkalım sahurlara Hoş geldin ya Ramazanı şerif Davul sesleri inletecek cadde ve sokakları Ayşe teyze ver davulcuya yaptığın börekleri Davulcu sende söyle bir mani al bahşişleri Hoş geldin ya Ramazanı şerif Fırıncılar kolları sıvadı yaptı pideleri Taze pide kokusu sardı yine haneleri Soframıza konuk edelim kimsesizleri Hoş geldin ya Ramazanı şerif Atilla Adsay Ramazan’i şerif hoş geldin Ey ramazanı şerif hoş geldin yine sefalar getirdin sen bereketinle yoksul doyacak yılda bir kere hoş geldin ramazan’şerif.. Nasip olsun seni tutmak bizlere nefsimiz düşürmesin günaha hayırlı olsun cümle aleme hoş geldin ramazan’şerif.. Rabbim dualarımızı kabul eylesin diller Allah diye dile gelsin dedim ya yoksul sevinsin hoş geldin ramazan’ı şerif. Esmer Efsane Ramazanı Şerif geldi gidiyor Otuz gün boyunca misafir ettik, Ramazan-ı Şerif geldi gidiyor. Huşu içinde oruçları tuttuk, Ramazan-ı Şerif geldi gidiyor. Oruçla Ramazana önem verdik, Sonunda Kadir Gecesini gördük. Arefe ile bizler sona erdik, Ramazan-ı Şerif geldi gidiyor. Gündüz vakti otuz gün oruç tuttuk, Akşam oldu Teravihlere gittik. Zekatla Fitremizi teslim ettik, Ramazan-ı Şerif geldi gidiyor. Günde beş vakit namazları kıldık, Ramaza-ı Şerifle huzur bulduk. Zikirle ibadetle meşgul olduk, Ramazan-ı Şerif geldi gidiyor. Yusuf Ramazan bitti napacağız? Şimdi biz artık bayram yapacağız. Büyüklerin elini öpeceğiz, Ramazan-ı Şerif geldi gidiyor. Yusuf Tuna Ramazan ı Şerif Gelişin ne muhteşem ey ramazan Şenlendi camiler gürledi ezan Bir anda yok oldu içimdeki hazan Sen ayların sultanı mübarek ramazan Sabır ayı bereket rahmet dolusun Sen hak'a giden umudun yolusun Ümetti muhammedin hakiki solusun Onbir ayın sultanısın ramazan Bu ayda nefisler terbiye edilir Fakir fukaranın haline girilir Bu rahmet ayında ölüler dirilir Günahın iflas olduğu aydır ramazan Yaradana el açılır dua yapılır Rahman kapısında şeytan kovulur Daracık dünyada hırslar ovulur Sabır ve kermatin abidesi ramazan Mehmet Ali Demirel Ramazanname Edesiz her dem safâlar Budur Hüdâ’dan recâlar Vakt-i şerifler hayr ola Gözümün nuru ağalar Şekkimiz yok, birdir Hüdâ Yoluna bu canlar fedâ Vakt-i sahur oldu diye Eylerler müminler nidâ Temcid okundu her taraf Minareler buldu şeref Cümle camiler doldu hep Müminler ile saf be saf Sahur sünnet irâdettir Bize lâyık ibadettir Beyim, sahura uyanmak Ne devlet ne saadettir Hilaf değil, gözüm nuru Sever dahi zevk süruru Mümin olan medhin eder Cânâ bu vakt-i sahuru Hak Tealâ kılsın yâri Bahr-i rahmet oldu câri Sanman cismini herkesin Yakmaz cehennemin nâri Açıldı gülşende güller Figan eylesin bülbüller Buldu ziynet bunca âlem Nice medh eylesin diller? Dinleyin bekçi kemteri Hemîşe ol gamdan beri Bu aya hürmet edenler Firdevs-i a’lâdır yeri Ah edip her dem ağlarım Derya misali çağlarım Hak’tan ümidim kesmezem Gönlümü Hakk’a bağlarım Tâb u tâkat yoktur tende Gezerim âlemde zinde Vakt-i sahur oldu uyan Hâb içinde kalma sen de Böyle günler girmez ele Sâim olun güle güle Bu Ramazan hürmetine Safâda ol devlet ile Devr etmededir bu felek Dopdoludur içi melek Ömrümüz olsun ziyade Budur Mevlâ’dan dilek Devlet erdi sâimlere Hem gecesinde kâimlere Kalkın ibadet edelim Vakt-i sahurdur müminlere Sizlere hürmet eyledim Hürmette izzet eyledim Ağalarım ben sizleri Hakk’a emanet eyledim.