Ramazan-ı şerif fazileti

Konusu 'Mübarek Günler ve Geceler' forumundadır ve Lasey tarafından 26 Mayıs 2016 başlatılmıştır.

1. Lasey

Lasey Admin

Allah Azze ve celle, Ramazan ayının her gecesi şöyle buyurur: “Bir isteği olan yok mu, isteğini vereyim. Tövbe eden yok mu, onun tövbesini kabul edeyim, bağışlanmak isteyen yok mu, onu bağışlayayım!”

Allah Azze ve celle, Ramazan ayının her günü iftar vaktinde, azabı hak etmiş milyon kişiyi cehennemden azad eder. Ramazan-ı şerifin cuma günü ve gecesinin her saatinde, yine azaba müstahak olmuş milyon kişiyi cehennemden azad eder ve Ramazan ayının son gününde ise, Ramazan ayının başından sonuna kadar affedilenlerin sayısı kadar kişi cehennemden azad edilir.

Kadir Gecesi’nde Allah Azze ve celle, Cebrail aleyhisselama emreder. Cebrail aleyhisselam meleklerden bir toplulukla beraber yeryüzüne iner… Cebrail (a.s.) meleklere şöyle der:

‘Allah Azze ve celle ümmet-i Muhammed’e rahmet nazarı ile baktı, onları affedip günahlarını bağışladı. Fakat dört kişi hariç! ‘Sürekli içki içen, annne babasına asi olan, sıla-i rahim yapmayan (yakın akrabası ile alakasını kesen) ve Müslüman kardeşiyle üç günden fazla dargın olan.’

Bayram sabahı Allah Azze ve celle, meleklerini yeryüzünün her tarafına gönderir ve Melekler, bir sokağın başına geçerek:

‘Ey Muhammed ümmeti! Kerem sahibi Rabb’inizin huzuruna çıkın. Zira o, bol bol veriyor ve büyük günahları bağışlıyor.’ derler. Bunu insan ve cinlerin dışındaki bütün yaratılmışlar duyar.

İnsanlar bayram namazlarını kılmak üzere evlerinden çıktıklarında Allah Azze ve celle meleklerine:

‘Ey meleklerim! Bir işçi işini bitirince alacağı karşılık nedir?’ buyurur. Melekler:

‘Ey Rabbimiz! Alacağı ücretin tam olarak ödenmesidir.’ derler.

Allah Azze ve celle: ‘Ey meleklerim! Sizleri şahit tutuyorum ki, onların Ramazan’da tuttukları oruçların, kıldıkları namazların sevabı olarak ben de onlara rızamı ve mağfiretimi veriyorum.’ buyurur. Sonra Allah Azze ve celle:

“Ey kullarım! Benden isteyin. İzzetime ve celalime yemin ederim ki, bugün dininiz veya dünyanız için benden ne isterseniz onu vereceğim.” buyurur. (Tenbihü’l-Gafilin)