Ramazan ayı ile ilgili maniler Ramazan geldi dayandı Camiler nura boyandı Top atıldı, kandil yandı Kalbimiz ona inandı. ~~~~~~~~~~~~~~~~ Rabbimizin nîmeti, Ölçülür mü kıymeti? Bu ayda müminlere, Saçar bolca rahmeti ~~~~~~~~~~~~~~~~ Ramazanım merhaba Bizlere verdin sefâ, Rabbimize hamdolsun, Her nefeste bin defa ~~~~~~~~~~~~~~~~ Ramazan bize nur oldu Kalbimize sürûr oldu Aç gözün hab-ı gafletten Begim vakit seher oldu. ~~~~~~~~~~~~~~~~ Şekerim var ezilecek Tülbentten süzülecek Ver bahşişimi gideyim Çok yerim var gezilecek. ~~~~~~~~~~~~~~~~ İnananlar oruç tutar, Gönüller hep bir atar, Sevinir hep müminler, Allah diyenler artar ~~~~~~~~~~~~~~~ İşte geldim iki büklüm Üstümdedir davul yüküm A benim ağalarım Selamun aleykum ~~~~~~~~~~~~~~~ İşte geldi gidiyor, Mutlu günler bitiyor, Onbir ayın sultanı, Bize vedâ ediyor ~~~~~~~~~~~~~~~~ Karşıma fener geldi, Aklıma neler geldi, Börek bekledim ama, Sofraya döner geldi ~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Maniler çiçeklidir Birbirine eklidir Davulcunun daveti, Mutlaka böreklidir ~~~~~~~~~~~~~~~~ Misafirim nazlandı, Börek diye sızlandı, Bir sini börek yedi, Biraz olsun uslandı ~~~~~~~~~~~~~~~~ Ne uyursun ne uyursun, Bu uykudan ne bulursun, Al aptesti kıl namazı Cenneti alayı bulursun ~~~~~~~~~~~~~~~~ On bir diye sevinme Teravihten erinme İbadetler şükürdür Bunu bil ki öğünme ~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Hamd eyle daim Yezdana Gark etti bizi ihsana Onbir aydır hasret idik Şükür erdik ramazana. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Hoşafın suyu boldur, Bir kepçe daha doldur, Sahurda köfte varmış, Ne olur erken kaldır ~~~~~~~~~~~~~~~~ Onbir ayın sultanı, Kıymetlidir her ânı, Süslersin şu cihânı, Hoşgeldin yâ Ramazan! ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Pilavın kokusu var, Mâninin arkası var, Bahşişimi yollayın Gözümün uykusu var