Ramazan ayı ve manevi arınma

Konusu 'Mübarek Günler ve Geceler' forumundadır ve Lasey tarafından 2 Haziran 2018 başlatılmıştır.

  1. Lasey

    Lasey Admin

    Ramazan ayı ve manevi arınma

    Resul-i Ekrem Efendimiz (s.a.v) üç aylara girince “Allahım Receb ve Şaban’ı hakkımızda mübarek kıl ve bizleri Ramazan’a ulaştır.” diye dua edermiş. Bu duaya alimlerden bir kısmı şöyle anlam vermişler:

    Allah Azze ve celle, Ramazan ayına o kadar büyük bir değer yüklemiş ve bu ayı o kadar faziletli kılmış ki, kendinden önce gelen Receb ve Şaban aylarını ona hazırlık olsun diye mübarek kılmıştır. Bu yüzden evliya-ı kiram hazeratı, Ramazan gelmeden altı ay öncesinden ona ulaşmak için; Ramazan’dan sonraki altı ayda da kabulü için Allah Azze ve celle'ye niyazda bulunurlarmış.

    Esasen gelmekte olan ay, her anıyla o kadar hayırlı ki, öteki aylarda kol gezen şeytanlar bu ayda bağlanır, rahmet melekleri ise vazife başındadır. Ayrıca bu ayda Allah Azze ve celle kullarını bağışlamayı dilemektedir. O halde bütün günahkarlar bu ayın gelişiyle müjdelenmeli ve Cenab-ı Allah'a tövbeye çağrılmalıdır.

    Ramazan ayı ve manevi arınma.