Primatlar Gerçekmaymunlar, makimsiler ve insanlar alt takımlarını içeren memeliler takımı Yaklaşık 50 cinsten toplanmış 200'e yakın türü ( ayrıca, bilinen soyu tükenmiş 100 türü vardır ) içeren primatlar takımı üyeleri, genellikle tabanlarına basarak yürür, ağaç üstünde yaşar ya da arka ayakları üstüne kalkarak hareket ederler. Türlerinin çoğunda başparmaklar öbür parmakları karşılayabilir. Diş sistemleri eksiksiz, görme duyuları ve beyinleri önemli ölçüde gelişmiştir. Gebelik dönemi makimsilerde 2 ay, insan, goril ve omurgalarında 9 aydır. Orta Amerika'da yaşayan primatlardan örümcek maymun
Evrim'e göre primat insan ve maymunun ortak atası olarak kabul ediliyor... Not:Bu arada evrime inanmadığımıda vurgulamadan geçmeyeyim. Bu böyle böyle taa ilk canlı nasıl oluştuya kadar gider.O ondan evrildi,öteki bundan evrildi.Doğal seleksiyon sonucu güçlü olanlar hep hayatta kaldı.Ara geçiş formları oluştu vs. tabi bu evrim uzun bir süreç olduğu için ara formlar gözlemlenemiyormuş.yani şu anki Ceylanlar yırtıcı hayvanlardan kaçarken sürekli atlama-zıplama eylemi gösteriyorlar ya Ceylanlar böyle giderse uzun bir zaman sonra avcılardan korunmak için kanat geliştirip uçmayı öğrenecekler desem ne dersiniz? :- ) )) Ya hepsini geçtim Dünya ilk zamanlar sıcak,eriyik,lav halindeydi.Ateş topuydu.bu sıcaklıkta canlılık nasıl ortaya çıkabilir ki? Gerçi onu da göktaşlarından-meteorlardan organizmalar geldi diyorlar ama hadi onlar ordan geldi Dünyaya su nerden geldi?biliyorsunuz su olmadan canlılık yeryüzünde ortaya çıkamaz. Bunu da bir önceki gibi asteroidlere bağlıyorlar... Hadi o da uzaydan-buzlu asteroidlerden gelsin. Dünya ya demir nerden geldi...O nerden geldi,bu nerden geldi diye beyin fırtınası yaparken akla gene bir soru geliyor; Peki neden bunlar gelmek için hep Dünya'yı seçiyor...başka gezegene gitmiyorlar. Gezegen demişken aklıma Dünyamızın uydusu Ay geldi,şimdi bak! Sahi Ay nasıl oluşmuştu...Şimdi Ay olmasaydı ne olurdu oralara girmiyim çıkamayız. Velhasıl-ı kelam yaratılışçıyım efem...Allah Ademi en güzel surette topraktan yarattı. Hepiniz Ademdensiniz,Adem ise topraktandır. (Ebu Davud, Tirmizi) Bir avuç toprak,Biraz da suyum ben Neyimle övüneyim,İşte buyum ben.” Hz.Yunus Emre Burada şöyle bir soru karşımıza çıkabilir; Efendim madem topraktan yaratıldık şimdiki topraklar neden insan olmuyor? Cevaben: Şimdi ki topraklar insan olmuyor ama şimdiki ve önceki insanlar(gene yeryüzünde yaşayan tüm canlılar) toprak olmuş ve oluyor kardeş.Ayrıca durduk yere topraktan insan olmaz(tesadüf diye birşey yok ki.!!) Allah yaratacak ki olsun kardeşşş... )))