Peygamberimizin (s.a.v.) Hz. Hatice (r.a.) ile evliliği hakkında kısa bir araştırma yapınız.

Konusu 'Hz.Muhammedin hayatı' forumundadır ve Lasey tarafından 15 Eylül 2018 başlatılmıştır.

1. Lasey

Lasey Admin

Peygamberimizin (s.a.v.) Hz. Hatice (r.a.) ile evliliği hakkında kısa bir araştırma yapınız.

Resul-i Ekrem Efendimizin ilk eşi Hz. Hatice’dir. Efendimiz Hz. Muhammed 25 yaşındayken o zaman 40 yaşında olan Hz. Hatice ile evlemiştir ve Hz. Hatice vefat edene kadar başka biriyle evlenmemiştir. Hz. Hatice ile olan evliliğinden altı çocuğu olmuştur. Bunlar;

Zeynep, Kasım, Rukiyye, Ümmü Gülsüm, Fatıma, Abdullah

Peygamberimiz (s.a.v.) ile Hz. Hatice (r.a.), aile büyüklerinin de onayıyla evlenmeye karar verdiler. Nikâhları kıyıldı. Nikâhta Hz. Hatice'nin (r.a.) şahidi Varaka bin Nevfel, Hz. Muhammed’in (s.a.v.) şahidi ise amcası Ebu Talip’ti. Ebu Talip, nikâhtan önce şöyle bir konuşma yaptı: “Allah’a şükürler olsun, bizi İbrahim ve İsmail neslinden kıldı. Bizi Kâbe’nin bekçisi, halkın ulusu yaptı. İşte kardeşimin oğlu Muhammed! Her ne kadar malı az olsa da ahlakı, şerefi ve faziletinin üstünlüğü meydandadır. Mal ise geçici bir şeydir. Aynı şekilde şeref ve şan sahibi olan Hatice’yi ona istiyorum.” Onun bu konuşmasına Varaka bin Nevfel şöyle karşılık verdi: “Ey Kureyş topluluğu, şahit olunuz ki ben Huveylid kızı Hatice ile Abdullah oğlu Muhammed’i evlendirdim.”

Onların bu konuşmalarının ardından Hz. Hatice (r.a.) ile Hz. Muhammed’in (s.a.v.) nikâhları kıyıldı. Nikâhtan sonra davetliler hep beraber düğün yemeğine katıldılar. Kadınlar da Hz. Hatice’nin (r.a.) evinde eğlendiler.