İslam Peygamberimizin Hz. Hatice ile evliliği

Konusu 'Hz.Muhammedin hayatı' forumundadır ve saadet tarafından 14 Mayıs 2016 başlatılmıştır.

1. saadet

saadet Moderatör Admin

Peygamberimizin Hz. Hatice ile evliliği
    Hz. Hatice (r.a) validemiz, Efendimizin ilk hanımı idi. Hz. Muhammed onunla on beş yıl nübüvvetten sonra tam yirmi beş yıl aynı yastığı paylaşmıştı. Hatice validemiz, Hz. Muhammed'in İbrahim dışındaki tüm çocukların annesiydi. O, nübüvvette ilk iman edip tasdik etmiş, ilk kez Hz.Muhammed'in (s.a.v.) arkasında namaz kılmış; malın, servetini neyi varsa her şeyini risalet davası uğruna harcayarak, o davaya bir anne olmuştu. Bundan dolayı biz hatice validemize sadece Hatice validemize sadece çocuklarnın annesi değil, risalet davasının annesi nazarıyla bakılır. Hatice Validemizin Hz. Muhammed'e (s.a.v.) olan sevdası bambaşka bir sevda idi. O sevdayı bilenleri başka sevdaları yazmaktan vazgeçerlerdi. Onların sevdaları gerçek sevginin ne demek olduğunu aleme öğreten bir sevgiydi. Osevgi; vefa, fedekarlık, merhamet, edep, sadakat ve daha nice önemli hasletlerin nasıl olması gerektiğini gösteren bir sevgiydi.
    kalp-24.
    Hz. Hatice (r.a.) ile Hz. Muhammed (s.a.v.) evliliklerinin üzerinden bir kaç ay geçmişti ki amcası Ebu Talip, birden bir endişeye düşmüüştü. Endişesinin sebebi: Hatice zengin ve soylu bir hanım, yeğeni Muhammed ise yetim ve fakir bir gençti. Ya Hatice, zenginliğinin verdiği bir güvenle, yeğeni Muhammed üzerinde otoritesini sağlayıp onu ezerse; zenginliğin verdiği gururla, yeğeni Muhammed'i zor durumda bırakırsa endişesiydi. Ebu Talip, kimselere bir şey söylemiyordu ama bu endişe içini yakıp kavuruyordu. Bunun üzerine Ebu Talip daha fazla dayanamadı. Neb'a isimli hanım hizmetçisini çağırdı ve ona şöyle dedi: "Git, Hatice'nin evine, orda biraz kal, Özellikle Hatice'nin yeğenime nasıl davrandığını iyice gözle, sonra gel gördüklerini bana anlat." Neb'a verilen bu görev gereği Hatice'nin evine gitti. Bir mğddet orada kaldı. Sonra evine döndü. Amca Ebu Talip, merakla hizmetlisinden neler gördüğünü anlatmasını istedi. Neb'a sözlerine şöyle başladı: "Vallahi efendim! Ben böyle evlilik böyle sevgi görmedim" Neb'a şaşkın bir biçimde anlatmaya devam ediyor: "Hatice her konuşmaya başladığında "anam, babam sana feda olsun!" diye başlıyor, evde Muhammed'in bir dediğini iki etmiyor, hizmetlilere bırakmadan kendi elleri ile ona hizmet ediyordu. Muhammed ise elinden geldiğince ona ev işlerinde yardım ediyor, büyük bir aşk ve muhabbet ile hanımı ile konuşuyordu" Neb'a gördüklerini yaşlı amca Ebu Talip'e bu şekilde anlatınca, Ebu Talip göz yaşlarını tutamıyor, bir tarafdan ağlarken bir taraftan şükrediyordu.

Ekli Dosyalar: