Peygamberimizin Hz.Aişe'ye olan sevgisii

Konusu 'Hz.Muhammedin hayatı' forumundadır ve saadet tarafından 11 Mayıs 2016 başlatılmıştır.

1. saadet

saadet Moderatör Admin

Peygamberimizin (s.a.v.)Hz.Aişe'ye olan sevgisi

Efendimiz hanımları içerisinde Hz. Hatice'den sonra, Hz. Aişe!nin hep ayrı bir yeri olmuştur.
    Bunu bizzat Peygamberimiz Beyan etmiştir. Demiştirki:

"Aişe'nin diğer kadınlaraüstünlüğü, tirit yemeğinin, diğer yemeklere üstünlüğü gibidir."
    Buhari,Kitabü'l-hac,34;Sa'd,Tabakat,c.2,s.136

Hz. Aişe validemizin kendisi bu ayrıcalığını çok iyi biliyor, kendinden sonra gelenlerde bunu çok iyi biliyorlardı. Bunu bilenlerden biri olan Tabiin'in büyüklerinden Mesruk bir gün şöyle diyecekti:
    "O, Allah'ın sevgilisinin sevgilisidir."

Hz. Aişe (r.a.) annemiz, bir gün Peygamberimizi (s.a.v.) her kadının zaman zaman eşine sorduğu şu soruyu sorar:
    "Ey Allah'ın Resulü, beni seviyor musun ?" Efendimiz,bu ne biçim soru dercesine :
    "Ey Aişe! Sevmesem yanında olur muydum? Elbette ki seni seviyorum."diye cevap veriyordu. Ancak böyle bir cevap bile Aişe annemizi tatmin etmeyecekti.Bu sefer Peygamberimizin (s.a.v.) kendisini ne ölçüde sevdiğini öğrenmek adına: "Beni nasıl seviyorsun Ya Resulallah?" diye soracaktı. Bunun üzerine Efendimiz hem Hz. Aişe'nin hem de bizim yüreğimizin derinliklerini titreten şu içten, samimi ve bir o kadar da edebi ifadeyle:
    "Seni kördüğüm gibi seviyorum."diyerek hep bu halin devam ettiğini beyan ediyordu.
    Kördüğüm gibi sevmek ...Herhalde Efendimiz'e has bir sevgi çeşidi bu...Hayat arkadaşını, eşini,yoldaşını kördüğüm gibi sevmek...Fazla söze ne hacet...
    peygamberimiz hz. aişeye olan sevgisi0.