Peygamberimizin (s.a.v.)Hz.Aişe'ye olan sevgisi Efendimiz hanımları içerisinde Hz. Hatice'den sonra, Hz. Aişe!nin hep ayrı bir yeri olmuştur. Bunu bizzat Peygamberimiz Beyan etmiştir. Demiştirki: "Aişe'nin diğer kadınlaraüstünlüğü, tirit yemeğinin, diğer yemeklere üstünlüğü gibidir." Buhari,Kitabü'l-hac,34;Sa'd,Tabakat,c.2,s.136 Hz. Aişe validemizin kendisi bu ayrıcalığını çok iyi biliyor, kendinden sonra gelenlerde bunu çok iyi biliyorlardı. Bunu bilenlerden biri olan Tabiin'in büyüklerinden Mesruk bir gün şöyle diyecekti: "O, Allah'ın sevgilisinin sevgilisidir." Hz. Aişe (r.a.) annemiz, bir gün Peygamberimizi (s.a.v.) her kadının zaman zaman eşine sorduğu şu soruyu sorar: "Ey Allah'ın Resulü, beni seviyor musun ?" Efendimiz,bu ne biçim soru dercesine : "Ey Aişe! Sevmesem yanında olur muydum? Elbette ki seni seviyorum."diye cevap veriyordu. Ancak böyle bir cevap bile Aişe annemizi tatmin etmeyecekti.Bu sefer Peygamberimizin (s.a.v.) kendisini ne ölçüde sevdiğini öğrenmek adına: "Beni nasıl seviyorsun Ya Resulallah?" diye soracaktı. Bunun üzerine Efendimiz hem Hz. Aişe'nin hem de bizim yüreğimizin derinliklerini titreten şu içten, samimi ve bir o kadar da edebi ifadeyle: "Seni kördüğüm gibi seviyorum."diyerek hep bu halin devam ettiğini beyan ediyordu. Kördüğüm gibi sevmek ...Herhalde Efendimiz'e has bir sevgi çeşidi bu...Hayat arkadaşını, eşini,yoldaşını kördüğüm gibi sevmek...Fazla söze ne hacet...