Peygamberimiz sevindiren olay neydi? Hafsa (r.a.) validemiz nakleder;" Efendimiz Müzdelife'de duasını bitirdikten sonra bir kaç gündür yüzünde görmediğimiz bir sevinç ve tebessüm oluştu. Hepimiz O'nun bu halini fark etmiştik. Hz. Ebü Bekir (r.a.) ve babam Hz. Ömer (r.a.) dedi ki: Anam babam sana feda olsun Ya Rasulallah ! Sizi hiç böyle görmemiştik, sizi böyle güldüren ve sevindiren nedir? Ahmet b. Habbel, Müsbed, 4/15;İbn Maze,1002 Efendimiz yüzünde tebessüm olduğu halde dedi ki: İstediğimi aldım, ey Ebu Bekir! Ümmetimin affı için Rabbime yakarıp duruyordum. Arafat'ta Rabbim zalimler dışındakileri affettiğini söylemişti. Ben duaya devam edince , zalimlere de af yolunu açacağını söyledi. Bu müjde gelince İblis yerden bir avuç toprak aldı, başına çalmaya başladı ve buradan kaçtı. Giderken, Vay bana, helak oldum, helak oldum! diye feryatlarını duydum. İblis'in bu halini görünce , sevindim ve gülmeye başladım." Ahmet b. Hambel, Müsbet,4/14;İbn Mace,1002;İbn Kesir,el-Bidaye,c.5,s.176 Peygamberimiz (s.a.v.) Veda Haccı'ndaki bu yakarışları ümmetine olan sevgisinin ne boyutta olduğunu bizlere gösteren en önemli işaretlerdendir.