Peygamberimize Salavat Getirmenin Önemi

Konusu 'Peygamber Efendimizin sünnetleri' forumundadır ve Eylül tarafından 12 Kasım 2013 başlatılmıştır.

1. Eylül

Eylül Moderatör

Bilindiği üzere Nebiyy-i Ekrem -sallallahu aleyhi ve sellem ismi anıldığında duyan her Müslüman’ın salavat getirmesi ihmal edilmez bir görevi, unutulmaz bir sadakat borcudur. Nitekim Kuran’da şöyle buyurulur:

[Allah ve melekleri Peygambere salat ederler. Ey iman edenler, siz de ona salat edin ve bütün bir teslimiyetle selam verin.] (Ahzab Suresi, 56) yada bütün bir teslimiyetle ona teslim olun.

Bu konuda Peygamber Efendimizin birçok hadisi bulunmaktadır ki, bunlardan birkaçı şöyledir:

[Kabrimi bayram yerine çevirmeyin. Bana salat ve selam edin. Zira nerede olsanız salat ve selamınız bana ulaşır.] (Ebû Davud, Menâsik: 97.)

[Günlerinizin en üstünü Cuma günüdür. O gün bana çok salat ve selam getirin. Zira sizin salat ve selamlarınız bana sunulur.] Ey Allah’ın Elçisi, diye sordular. Sen ölüp de senden bir iz kalmadıktan sonra salat ve selamlarımız sana nasıl sunulur? Efendimiz buyurdu ki: Allah, peygamberlerin cesetlerini çürütmeyi toprağa yasaklamıştır.[Ebu Davud, Salat: 201.]

Übeyy ibni Kâ’b birgün Efendimize şöyle sordu: [Ey Allah’ın Elçisi, ben sana çok a getiriyorum. Duamın ne kadarını salâvata ayırayım?] Peygamberimiz istediğin kadarını buyurdu. Übeyy yine sordu: Dörtte birini ayırayım mı?” Efendimiz yine istediğin kadarını, buyurdu. Ama arttırırsan senin için daha iyi olur. Yarısını? İstediğin kadarını. Ama arttırırsan senin için daha iyi olur. Peki, duamın tamamını salavata ayırsam? İşte o zaman Yüce Allah senin tüm sıkıntılarını giderir ve günahlarını da bağışlar. [Tirmizî, Kıyamet: 23.]