Peygamberimize Ahirette Verilecek Mükafatlar Peygamber Efendimiz sallallahu aleyhi ve selleme birçok fazilet ihsan edilmiştir ancak O’nun üstünlüğü asıl mahşer günü meydana çıkacaktır. Çünkü peygamberimiz kendisine tanınan dua hakkını bu dünyada kullanmamış, ahirette ümmetini kurtarmayı tercih etmiştir. Efendimiz sallallahu aleyhi vesellem buyuruyor ki; Her peygamberin hususi bir duası var ki, onunla ümmetiyle ilgili olarak dua etmiş ve duası da kabul edilmiştir. Ben ise, dua mı kıyamet gününde ümmetim için şefaat kıldım/ümmetim için erteledim, şefaat etmeye ayırdım. (Buhari; Daavat, 1, Müslim; İman, 340) Peygamberimiz, Allah katında insanların en üstünü, en şereflisidir. Bundan ötürü mahşer günü kabrinden ilk diriltilip kalkan o olacaktır. Kendisine bir çok faziletler verilecektir. Ebu Said el-Hudri radıyallahu anhu Hz. Peygamber sallallahu aleyhi vesellem’ in şöyle buyurduğunu rivayet etmiştir:”Öğünmek için söylemiyorum, ben Ademoğulları’nın efendisiyim! Kıyamet gününde ilk diriltilecek benim. Öğünmek için söylemiyorum; İlk şefaat isteyen ve şefaati ilk kabul edilenim. Öğünmekiçin söylemiyorum; kıyamet gününde hamd sancağı benim elimde olacaktır. (Tirmizi, Menskıb, I; İbn Mace, Zühd, 37) Peygamberimiz Efendimiz, Allah yolunda çok cefa çekmiştir. Günlerce aç kalmış, kendisine iman edenleri ve yakın akrabalarını şehit vermiş, kendisi de savaşlarda yararlanmıştır. Peygamberlerin hepsi de ümmetleri için rahmettir, zira onlara Allah’ın rahmetine vasıl olmayı gösterirler. Peygambermiz ise “Alemlere Rahmettir.” Çünkü o kıyamete kadar gelecek bütün insanlara ve cinlere gönderilmiştir. Efendimizin asıl üstünlüğü mahşer günü meydana çıkacaktır. Çünkü o, kendisine tanınış olan dua hakkını dünyada kullanmamış, ahirette ümmetini kurtarmayı tercih etmiştir.