Peygamberimiz (s.a.v)'in pazartesi perşembe orucu ile ilgili hadisler

Konusu 'Hz.Muhammedin hadisleri' forumundadır ve Beyza tarafından 6 Ağustos 2012 başlatılmıştır.

1. Beyza

Beyza Moderatör

Pazartesi perşembe orucu ile ilgili hadisi şerifler

Ebû Hüreyre radıyallahu anh'den rivayet edildiğine göre Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu:"Pazartesi ve perşembe günleri ameller (Allah'a) arz olunur. Ben, oruçluyken amellerimin arz olunmasını isterim." (Tirmizî, Savm 44. Ayrıca bk. Müslim, Birr ve's-sıla 36 (ancak burada oruçla ilgili kısım yer almamaktadır); Nesâî, Sıyâm 70)

Ebû Katâde radıyallahu anh şöyle dedi:
    Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem'e pazartesi günü oruç tutmanın fazileti soruldu. O da şöyle buyurdu:"O gün, benim doğduğum, peygamber olduğum (veya bana vahiy geldiği) gündür." .
    ( Müslim, Sıyâm 197, 198 )

Hz. Ebu Hureyre radıyallahu anh anlatıyor: "Resulullah aleyhissalatu vesselam Pazartesi ve Perşembe günleri oruç tutardı. Kendisine: "Ey Allah'ın Resulü! Siz Pazartesi ve Perşembeleri oruç tutuyorsunuz (bunun hikmeti nedir?)" diye sorulmuştu. Şu açıklamada bulundu: "Allah Teâla hazretleri pazartesi ve perşembe günleri birbirlerine küsenler hariç bütün müslümanlara mağfiret buyurur ve (amelleri arzeden meleğe): "Küs olan bu iki kişi barışıncaya kadar onları bırak!" emreder.")