Soru Peygamberimiz (s.a.v.) için kullanılan "pâk neseb" ne anlama gelmektedir?

Konusu 'Dini Sorular Ve Cevapları' forumundadır ve öykü tarafından 13 Nisan 2015 başlatılmıştır.

1. öykü

öykü Süper Moderatör Süper Moderatör Kayıtlı Üye

Resul-i Ekrem Efendimiz, "Ben, babam İbrahim'in duasıyım..." buyurmuştur.
    Hz. İsmail'in evlad ve torunları gittikçe çoğaldı ve Arap Yarımadasının her tarafına dağıldı. İçlerinden Adnanoğulları, onlar içinden Mudaroğulları ve onlar içinden de Kureyş Kabilesi diğerlerinden üstün ve farklı oldu. Kureyş Kabilesi içinde ise Haşimîler kolu hepsinden daha çok fazilet ve şeref buldu.
    Bu gerçeği de bizzat kendileri şu şekilde ifade buyururlar:
    "Allah, İbrahimoğullarından İsmail'i, İsmailoğullarından Kinaneoğullarını, Kinaneoğullarından da Kureyş'i, Kureyş'ten de Beni Haşim'i, Benî Haşim'den de beni seçmiştir." (İbni Sa'd, Tabakat: 1/20. Müslim: 7/58) "Ben devirden devire, (nesilden nesile, aileden aileye) seçilerek intikal eden ademoğulları soylarının en temizinden naklolundum, sonunda içinde bulunduğum 'Haşimoğulları' ailesinden neş'et ettim."
    "Allah beni, daima helal babaların sulbünden, temiz anaların rahmine naklederek, sonunda babamla annemden ızhar etti. Adem'den, anne-babama gelinceye kadarki nesebim içinde nikahsız birleşen olmamıştır."