Peygamberimiz Hz Muhammed'in Okumuş Olduğu Dua Örnekleri

Konusu 'Peygamber Efendimizin sünnetleri' forumundadır ve saadet tarafından 30 Eylül 2018 başlatılmıştır.

1. saadet

saadet Moderatör Admin

Peygamberimiz Hz Muhammed'in Okumuş Olduğu Dua Örnekleri

Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.v.) dua etmenin önemini sözleri ve davranışlarıyla belirtmiştir. Bu konuda Müslümanlara örnek olmuştur. Bizlere dua etmeye teşvik etmiş ve kendisi de her fırsatta Cenab-ı Allah’a (c.c.) dua etmiştir.

Dua ederken sadece kendisi için değil ümmeti için de bağışlanma dilemiştir.32

Onun dua örneklerinden bazıları şöyledir: “Bizi yediren, bizi içiren ve bizi Müslüman yapan Allah’a hamdolsun.”33

“Bizi doyurup sulayan, ihtiyaçlarımızı gideren ve bizi barındıran Allah’a hamdolsun.”34

“Allah’ım! Senden faydalı bir ilim, helâl bir rızık, tarafından kabul gören bir amel istiyorum!”35

“Allah’ım! Bana öğrettiklerinle beni faydalandır. Bana fayda verecek ilmi bana öğret ve ilmimi artır.”36

“Allah’ım! Benim yaratılışımı güzel kıldığın gibi ahlâkımı da güzelleştir.”37

“Allah’ım! Sıkıntıdan, üzüntüden, borçların ağırlığından ve güç sahibi olan kişilerin haksızlığına uğramaktan sana sığınırım.”38

“Allah’ım! Yaptığım ve yapabileceğim şeylerin şerrinden sana sığınırım.”39

32 Bk. Ebû Dâvûd, Cihâd, 162.
    33 Ebû Dâvûd, Et’ıme, 52.
    34 Müslim, Zikir, 64.
    35 İbn Mâce, İkâmet, 32.
    36 Tirmizî, Deavât 128.
    37 Ahmed b. Hanbel, I, 403.
    38 Ebû Dâvûd, Vitr, 32.
    39 Nesâî, İstiâze, 58.