Peygamber Efendimizin yatarken okuduğu dua

Konusu 'Dua hazinesi' forumundadır ve Beyza tarafından 21 Ağustos 2014 başlatılmıştır.

1. Beyza

Beyza Moderatör

Hz Muhammed yatarken okuduğu dualar

Peygamberimiz (s.a.v) Yatmadan önce mutlaka bazı dualar okurdu. İhlas, Felak ve Nas surelerini okur, ellerine üfledikten sonra yüzüne ve vücuduna sürerdi. (Ebu Davud, Tirmizi-9350, Buhari, Müslim, Ebu Davut, Nesei, Tirmizi, İbn-i Mâce-9359, K.S.-1821) Ayrıca Kafirun suresi (Tirmizi, Ebu Davud-9364), Zümer ve Beni İsrail surelerini (9366) okurdu.

Peygamberimiz (s.a.v) yatağa gireceği zaman sağ tarafa yatar, sağ elinin içini sağ yanağına getirir ve şu duayı okurdu:

Duanın Türkçe Okunuşu: "Allahümme inni eslemtü nefsi ileyk ve veccehtü vechi ileyk ve fevvadtü emri ileyk, ve elce'tü zahri ileyk, rağbeten ve rahbeten ileyk. La melcee vela mencee minke illa ileyk. Amentü bi kitabikellezi enzelte ve rasulikellezi erselte."

Duanın Anlamı: "Allah'ım, nefsimi sana teslim ettim, yüzümü sana çevirdim, işimi de sana havale ettim. Sırtımı sana hem korkarak, hem de ümid ederek dayadım. Zaten senden başka sığınak, senden başka dayanak da yoktur. Kurtuluş ancak senin yardımınla, himaye de ancak sana mahsustur. Allah'ım, indirdiğin kitabına, gönderdiğin Peygamberine iman ettim. Bu iman ile uykuya yatıyorum."

Hz. Huzeyfe İbnu'l-Yeman (radıyallâhu anh) anlatıyor: " Allah'ın Resulü (s.a.v) yatağına görince şu duayı okurdu:

ـ بِاسْمِكَ اللَّهُمَّ أحْيَا وَأمُوتُ

Duanın Anlamı: "Allahm! Senin adınla hayat bulur, senin adınla ölürüm".