Soru Peygamber efendimizin torunları kimlerdir?

Konusu 'Hz.Muhammedin hayatı' forumundadır ve Adile tarafından 12 Ocak 2015 başlatılmıştır.

  1. Adile

    Adile Admin

    Siyer kaynaklarında yer alan rivayetlere göre Resul-i Ekrem Efendimiz'in (s.a.v) kızlarından Zeyneb’in Ümame adında bir kızı ile Ali adında bir oğlu; Rukiyye’nin Abdullah adında bir oğlu; Fatıma’nın Hasan, Hüseyin ve Muhsin adında oğulları ile Ümmü Gülsüm ve Zeynep adında kızlarının olduğu bilinmektedir.

    Tarihi kaynaklarda Resul-i Ekrem Efendimiz'in (s.a.v) neslinin bunlardan sadece Hasan ve Hüseyin radıyallahu anhuma yoluyla devam ettiği belirtilmiştir.

    Peygamber Efendimizin Torunları

    Hazret-i Emame (r.a.)


    Anneleri Hazret-i Zeynep (radıyallahu anh) Babası Ebü’l As. Büyükbabası Resul-i Ekrem Efendimiz'in (s.a.v) devr-i saadetleri zamanında doğdu.

    Zeynep Bint-i Ali b. Ebi Talib (r.a.)


    Zeyneb binti Ali b. Ebi Tâlib, Resul-i Ekrem Efendimiz'in (s.a.v) torunudur. Annesi, Resul-i Ekrem Efendimiz'in (s.a.v) sevgili kızı Hz. Fatıma’dır. Resul-i Ekrem Efendimiz'in (s.a.v) vefatından yaklaşık beş yıl kadar önce dünyaya gelmiştir


    Hz. Hasan (r.a.)


    Resul-i Ekrem Efendimiz'in (s.a.v), “Cennet gençlerinin seyyidi, efendisidir” buyurduğu, torunu Hz. Hasan, 625 senesinin Ramazan ayının ortasında doğdu. Resul-i Ekrem Efendimiz'in (s.a.v), kulağına ezan ve ikamet okuyup, ismini Hasan koydu.

    Hz. Hüseyin(r.a.)


    Ümm-i Haris hazretleri anlatır:

    Birgün Resul-i Ekrem Efendimiz'in (s.a.v) huzuruna varıp, bir rüya gördüğümü ve çok korktuğumu arzettiğim zaman, buyurdular ki:

    Ne gördün?

    Sizin vücudunuzdan bir parça kestiler, benim yanıma eklediler.

    İyi görmüşsün, Fatıma’nın bir oğlu olacak ve senin yanında kalacaktır.

    Beraber mescidden çıktılar

    Bir müddet sonra, Hz. Hüseyin (radıyallahu anh) dünyaya geldi. Resul-i Ekrem Efendimiz'in (s.a.v) her sabah namazını kıldıktan sonra, mübarek yüzünü eshab-ı kirama çevirirlerdi. Üzüntülü kimseler yüzünü görseler, mesrur olurlardı. O gün sabah namazından sonra, yüzlerini döndürmeden, Hz. Ali’yi (radıyallahu anh ) çağırdılar ve beraber mescidden çıktılar. Eshab-ı kiram nereye, niçin gittiklerini anlayamadılar ve tekrar dönerler diye oturdular. İkisi Hz. Fatıma’nın evine gittiler.

    Resul-i Ekrem Efendimiz'in (s.a.v) Hz. Ali’ye, kapıda durup, kimseyi içeri sokmamasını emretmişlerdi. Hz. Hüseyin doğmuş, melekler tebrik etmek için gelmişlerdi. Hz. Ebu Bekir duramayıp, Hz. Ali’nin evine gitti. Sonra Hz. Ömer, sonra Hz. Osman ve bütün eshab-ı kiram Hz. Ali’nin evine gittiler.