Peygamber Efendimizin peygamberlik yönü ile ilgili ayetler

Konusu 'Kuran-ı Kerim ayetleri' forumundadır ve Adile tarafından 24 Ocak 2014 başlatılmıştır.

1. Adile

Adile Admin

Hz. Muhammed'in peygamberlik yönünü anlatan ayetler

“Muhammed sizin adamlarınızdan hiçbirinin babası değildir. O, Allah’ın elçisi ve peygamberlerin sonuncusudur.” (Ahzab Suresi 40. ayet)

“De ki: Ben peygamberlerin ilki değilim. Bana ve size ne yapılacağım da bilmiyorum. Ben sadece bana vahyedilene uyuyorum. Ben sadece apaçık bir uyarıcıyım.”(Ahkâf suresi 9

Hz. Muhammed (s.a.v) kendisine vahyedilen Kur'an'ı hem yaşayarak hem de anlatarak tebliğ etmiştir. Bir ayette bu konu şöyle ifade edilmiştir: "...İşte bu Kur'an bana, onunla sizi ve ulaştığı herkesi uyarayım diye vahyolundu. Yoksa siz, Allah ile beraber başka tanrılar olduğuna şahitlik mi ediyorsunuz? De ki: 'Ben buna şahitlik etmem. O, ancak tek bir İlah'tır ve şüphesiz ben sizin Allah'a ortak koştuğunuz şeylerden uzağım.'" ( En'am suresi, 19.ayet.)

"Andolsun ki Allah, müminlere büyük bir lütufta bulundu; zira daha önce açık bir sapıklık içinde bulunuyorlarken onlara, kendi içlerinden, kendilerine Allah'ın âyetlerini okuyan, kendilerini temizleyen ve kendilerine Kitap ve hikmeti Öğreten bir Peygamber gönderdi" (Âl-i İmrân, 3/164).

"Andolsun, içinizden size öyle bir Peygamber geldi ki sıkıntıya uğramanız O'na ağır gelir; size düşkün mü'minlere şefkatlidir, merhametlidir, eğer yüz çevirirlerse de ki: "Allah bana yeter! O'ndan başka Tanrı yoktur. O'na dayandım, O, büyük arşın sâhibidir." (Tevbe, 9/128-129) .4

"Andolsun Allah'ın Resûlünde sizin için -Allah'ı ve âhireti arzu eden ve Allah'ı çok anan kimseler için- (uyulacak) en güzel bir örnek vardır" (Ahzâb, 33/ 21).

"Nün. Kaleme ve yazdıklarına andolsun, Sen Rabb'inin nimetiyle ünlenmiş (bir deli) değilsin. Senin için kesintisiz bir mükâfat vardır. Ve sen, büyük bir ahlâk üzeresin" (Kalem, 68/ 1-4).