Peygamber Efendimizin Ölümle İlgili Hadisleri

Konusu 'Hz.Muhammedin hayatı' forumundadır ve Lasey tarafından 19 Aralık 2016 başlatılmıştır.

1. Lasey

Lasey Admin

Ölümle Ilgili Hadisi Şerifler

Allah Resûlü sallallahu aleyhi ve sellem buyurdu:
    “Ölülerinize Yâsin sûresini okuyun!”
    Mâlik radıyallahu anh. Ebû Dâvud.

“insan, yanıbaşında doksan dokuz ölüm olduğu hâlde tasvir edilmiştir. Bu ölüm tehlikelerini atlatırsa, ihtiyar olur ve sonunda ölür.”
    Mutarrif radıyallahu anh. Tirmizî.

“insan iki şeyden nefret eder: Ölüm, oysa ölüm mümin için, fitneden, kargaşadan daha iyidir. Az mal, oysa az malın hesabı da az ve kolay olur.”
    Mahmud radıyallahu anh. Ahmed.

“Hiçbiriniz, başına gelen bir zarardan dolayı, sakın ölümü dilemesin. Mutlaka böyle bir şey yapması gerekiyorsa, şöyle dua etsin:
    “Allahım! Yaşamak benim için hayırlı olduğu sürece beni yaşat. Ölmek benim için daha iyi ise, canımı al!”
    Enes radıyallahu anh. Buhârî.

“Dünyada ve âhirette lânetli iki ses vardır: Nimet anında çalgı sesi ve musibet anındaki ağlama sesi.”
    Enes radıyallahu anh. Bezzâr.

“Cenazeleri acele götürünüz! Eğer iyi ise, bir an önce yerine ulaştırmış olursunuz, kötü ise, bir an önce sırtınızdan atıp, rahatlarsınız.”
    Ebû Hureyre radıyallahu anh. Buhârî.
    “Cenaze gördüğünüz zaman kalkınız, sizi geride bırakıncaya kadar ayakta bekleyiniz.”
    Amir radıyallahu anh. Buhârî.

Allah Resûlü sallallahu aleyhi ve sellem, bir ölüyü gömdükten sonra şöyle dua etti:
    “Allahım! Sen onun Rabbisin, onu sen yarattın. Onu islâma sen hidâyet ettin. Ruhunu alan da sensin. Gizli ve açık hâllerini en iyi bilen sensin. Onu affetmen için aracılık etmeye geldik, ne olur onu bağışla!”
    Ebû Hureyre radıyallahu anh. Ebû Dâvud.

Allah Resûlü sallallahu aleyhi ve sellem buyu