Peygamber Efendimizin Okuduğu dualar

Konusu 'Peygamber Efendimizin sünnetleri' forumundadır ve Beyza tarafından 26 Ekim 2013 başlatılmıştır.

1. Beyza

Beyza Moderatör

Hz. Muhammed'in okuduğu dualar

"Yâ Rabb! Kalbimi nurlandır, gözümü nurlandır, ku¬lağımı nurlandır, sağımı nurlandır, solumu nurlandır, üs¬tümü nurlandır, altımı nurlandır, önümü nurlandır, arkamı nurlandır ve beni nûr eyle başka bir rivayette benim damarlarımı nurlandır, etimi nurlandır, kanımı nurlandır, saçımı nurlandır, yüzümü nurlandır.”
    (Buhârî, Deavât, 9; Müslim, Müsâfirîn)

"Ey Rabbim! Acizlikten, tenbellikten, korkaklıktan cimrilikten, eli kolu dökülür derecede takatsızlıktan kasvetten, gafletten, zilletten, azlıktan, meskenetten sana sığınırım. Fakirlikten, küfürden, fısktan, şekavetten, nifaktan, yapdığını insanların duyması ve medh etmeleri için yapmaktan, riyâdan, sana sığınırım. Sağırlıktan, dilsizlikten, delilikten, cüzzamdan, abraslıktan ve kötü hastalıklardan sana sığınırım.”

Allah’ım! Bizden ancak senin güç vermenle yapabilceğimiz şeyi istedin; bize razı olacağın şeyleri nasip et.

"Allahümme euzü bike min fitneti'l-mahya vel memat."(Allah'ım hayatın ve ölümün fitnesinden sana sığınırım.İster yaşarken olsun,isterse ölürken,beni imani ve İslami ölçülerde daimi ve sabit kıl,bunlardan ayıracak kötü tutum ve fitnelerden muhafaza eyle.)