Peygamber efendimizin ismi geçince salevat getirmek

Konusu 'Hz.Muhammedin hayatı' forumundadır ve Lasey tarafından 13 Nisan 2016 başlatılmıştır.

1. Lasey

Lasey Admin

Peygamber Efendimize Salavat Getirmek

Bir mecliste Resulullah Efendimiz'in ism-i şerifi anıldığı, zikredildiği zaman ona salatü selamda bulunmak mümin üzerinde bir hak olur.

Ebu Hüreyre'nin (radıyallahu anh) rivayet ettiğine göre Resul-i Ekrem Efendimiz (sallallahu aleyhi vesellem) buyurmuştur ki: "Benim adım yanında anıldığı halde bana salatü selam getirmeyen kişinin burnu yere sürünsün." (Tirmizi, Daavat, 113.)

Enes b. Malik'ten rivayet olduğuna göre Resul-i Zişan Efendimiz (sallallahu aleyhi vesellem) şöyle buyurmuştur: "Bir kişinin yanında adım zikredildiği zaman, o kişi bana salatü selam getirsin. Çünkü her kim bana bir salatü selam getirirse, Allah Azze ve celle de ona, on rahmet indirir." (İbnü's-Sünni, Amelü'l-Yevm ve'l-Leyle, nr. 383.)

Hz. Ali (radıyallahu anh), Resul-i Ekrem'den (sallallahu aleyhi vesellem) rivayet ediyor: "Cimri kişi odur ki banim adım yanında anıldığı halde bana salatü selam getirmez." (Tirmizi, Daavat, 113)