Hz. Muhammedin Hilye-i Şerifi Ahir zaman Peygamberi (Aleyhi salatu vesselam) Hazretleri Peygambercimiz Hz. Muhammed Aleyhi salatu vesselam dünyadan ahirete nakledilirken ahir zaman cenapları Hz.Ebu Bekir , Hz. Ömer , Hz. Osman Hz. Ali ecmain tarafından ağlaşıyorlardı. Sen gidersen Cemalini bir daha göremiyeceğiz. Bizim bu halimiz nice olur , Ya Resulâllah dediler. Bu sırada Hz. Fatımâ (r.anh) anamız içeri girip , halimiz nice olur deyip , Resulâllah'ın boynuna sarılıp çok ağladı... O vakit Hz. Muhammed Aleyhi salatu vesselam bu sözleri söyledi : '' Ey Kızım Fatıma , Sevgili Eshaplarım , Gamyemeyin , Vücudumun Resmini Size Yazdırayım , Ona Hilye-İ Şerife Denir... Beni anarsanız, beni görmek isterseniz o vakit okuyun , yüzünüze sürün. Hemen beni görmüş gibi olursunuz dedî. Onlarda sevindiler.. Sonra Hz. Ali (r.anh)'den yana yüzünü cevirip ya Ali benim '' Hilye-i Şerifimi'' yaz. Benden sonra gelen ümmetime söyle,benim ümmetimeden benim '' Hîlye-i Şerifîmi'' kim yazdırıp okursa ve okutan ve dinleyenler; Beni görmüş gibi olurlar.Ben onlardan razı olurum. Okuma bilmezse, her sabah yüzüne sürerse, Cehennem o kimselere haram olur; Sırat'ı yıldırım gibi geçerler. Cennete benimle birlikte girer. '' Hîlye-i Şerifîm'' her hangi bir evde olursa , o eve haram , şeytan , cinni giremez. Ona sihir bazlık edemezler . O evde Halil İbrahim bereketi olur . Gam ve tasa görmezler. Benim '' Hîlye-i Şerifîmi'' okuyan cehennem azabından haberdar olur ve cümle belalardan kurtulur. '' Ey Benim Ümmetim ! sakın '' Hîlye-i Şerifîmi'' kafirlere göstermeyin , onlara '' Hîlye-i Şerifîimi'' okumayın ki benden Şefaat istemesiler. buyurdu. Peygamber Efendimizin Hilye-İ Şerifleri Hz. Muhammed Aleyhi salatu vesselam Alnı Açık İdi, Kaşlar Çatık İdi , Sakal-I Şerifleri Beyaz İdi, Benzi Buğday Rengi İdi, Mübarek Saçı Siyah İdi, Gözleri Ela İdi, Elleri Tebasün İdi, Ön Dişleri Seyrek İdi, Arasından Hakikat Nuru Zuhur Eder İdi , Göğsünden Göbeğine Kadar Bir Satır Yazı Yazılmıştır, İki Omzunun Arasında Mührü Nübevvet Yazılı İdi.