Peygamber Efendimizin Hilye'i Şerifleri

Konusu 'Peygamber Efendimizin sünnetleri' forumundadır ve Eylül tarafından 29 Ocak 2014 başlatılmıştır.

1. Eylül

Eylül Moderatör

Hz. Muhammedin Hilye-i Şerifi

Ahir zaman Peygamberi (Aleyhi salatu vesselam) Hazretleri Peygambercimiz Hz. Muhammed Aleyhi salatu vesselam dünyadan ahirete nakledilirken ahir zaman cenapları Hz.Ebu Bekir , Hz. Ömer , Hz. Osman Hz. Ali ecmain tarafından ağlaşıyorlardı. Sen gidersen Cemalini bir daha göremiyeceğiz. Bizim bu halimiz nice olur , Ya Resulâllah dediler. Bu sırada Hz. Fatımâ (r.anh) anamız içeri girip , halimiz nice olur deyip , Resulâllah'ın boynuna sarılıp çok ağladı...

O vakit Hz. Muhammed Aleyhi salatu vesselam bu sözleri söyledi :

'' Ey Kızım Fatıma , Sevgili Eshaplarım , Gamyemeyin , Vücudumun Resmini
    Size Yazdırayım , Ona Hilye-İ Şerife Denir...

Beni anarsanız, beni görmek isterseniz o vakit okuyun , yüzünüze sürün. Hemen beni görmüş gibi olursunuz dedî.

Onlarda sevindiler.. Sonra Hz. Ali (r.anh)'den yana yüzünü cevirip ya Ali benim '' Hilye-i Şerifimi'' yaz. Benden sonra gelen ümmetime söyle,benim ümmetimeden benim '' Hîlye-i Şerifîmi'' kim yazdırıp okursa ve okutan ve dinleyenler;

Beni görmüş gibi olurlar.Ben onlardan razı olurum.

Okuma bilmezse, her sabah yüzüne sürerse, Cehennem o kimselere haram olur;

Sırat'ı yıldırım gibi geçerler.

Cennete benimle birlikte girer. '' Hîlye-i Şerifîm'' her hangi bir evde olursa , o eve haram , şeytan , cinni giremez.

Ona sihir bazlık edemezler . O evde Halil İbrahim bereketi olur .

Gam ve tasa görmezler. Benim '' Hîlye-i Şerifîmi'' okuyan cehennem azabından haberdar olur ve cümle belalardan kurtulur.

'' Ey Benim Ümmetim ! sakın '' Hîlye-i Şerifîmi'' kafirlere göstermeyin , onlara '' Hîlye-i Şerifîimi'' okumayın ki benden Şefaat istemesiler. buyurdu.

Peygamber Efendimizin Hilye-İ Şerifleri
    hilyeierife.

Hz. Muhammed Aleyhi salatu vesselam Alnı Açık İdi,
    Kaşlar Çatık İdi ,
    Sakal-I Şerifleri Beyaz İdi,
    Benzi Buğday Rengi İdi,
    Mübarek Saçı Siyah İdi,
    Gözleri Ela İdi,
    Elleri Tebasün İdi,
    Ön Dişleri Seyrek İdi,
    Arasından Hakikat Nuru Zuhur Eder İdi ,
    Göğsünden Göbeğine Kadar Bir Satır Yazı Yazılmıştır,
    İki Omzunun Arasında Mührü Nübevvet Yazılı İdi.