Peygamber Efendimizin Doğumundan Ölümüne Kadar Olan Mucizeler Peygamber efendimizin (S.a.v) mucizeleri, vakitleri bakımından 3 gruba ayrılır : 1-) Mübarek ruhu yaratıldığındandan Peygamberliğinin açıklanmasına kadar olan süredir. 2-) Bi’setten Ölümüne kadar olan zaman içindekilerdir. 3-) Ölümünden kıyamet gününe kadar olmuş ve olacak şeylerdir. Peygamber efendimizin mucizeleri : 1- Peygamberimizin ilk ve en büyük mucizelerinden bir tanesi Kuran-ı Kerim'dir. 2-Miraç mucizesi 3-Çok bilinen mucizelerinden biride ayı ikiye ayırmasıdır.Bu olayı şöyle özetleriz: Peygamber efendimiz (S.a.v) 52 yaşındayken, Mekke’de Kureyş kafirlerinin elebaşıları yanına gelip, "Peygamber isen Ay’ı ikiye ayır" dediler. Peygamber efendimiz, herkesin ve özellikle tanıdıklarının, akrabasının iman etmelerini çok istiyordu. Mübarek ellerini kaldırıp dua etti.Yüce Allah kabul edip, Ay’ı ikiye böldü. Yarısı bir dağın, diğer yarısı başka dağın üzerinde göründü. Kâfirler, Muhammed bize sihir yaptı dediler. İman etmediler. Bu olayı Pegamber efendimizden başka bir Pegamber yapmamıştır . 4-Peygamber efendimiz susadığı zaman elini su tasına koyup bir avuç su çıkardığı zaman o su tası yeniden doluyodur . Buda bir mucizesidir. 5-Hayber gazasında, önüne zehirlenmiş koyun kebabı koyduklarında, "Ya Resulallah, beni yeme, ben zehirliyim" sesini duymuştur. 6-Peygamber efendimiz, eline aldığı çakıl taşlarının veya yemek parçalarının bile Allah'ı zikrettiği görülmüştür. 7-Birgün köylüler Peygamber efendimizin yanına geldiler ve köylünün biri benim kızım öldü onu diriltiman edecez dediler.Bunun üzerine Peygamber efendimiz ve köylüler kızın mezarının başına gittiler .Peygamber efendimiz kıza sordu :"Dünyaya gelmek istermisin ? " Ve kabirden şöyle bi ses geldi :"Ya Resulallah! Dünyaya gelmek istemem. Burada babamın evindekinden daha rahatım. Müslümanın ahireti, dünyasından daha iyi" ve bunun üzerine ordakiler hemen iman eddiler . 8-Cabir bin Abdullah derki:"Çok borcum vardı". Resulullaha haber verdim. Bahçeme gelip, hurma yığınının etrafında üç kere dolaştı. "Alacaklılarını çağır, gelsinler!" buyurdu. Her birine hakları verildi. Yığından bir şey eksilmedi. 9-Bir gün, hanımı Hafsa validemize:"Ebu Bekir ile baban, ümmetimin idaresini ellerine alacaklardır" buyurdu. Bu sözle Hazret-i Ebu Bekir’in ve Hafsa validemizin babası olan Hazret-i Ömer’in halife olacaklarını müjdeledi. 10-Vefat ederken,kızı Fatıma’ya,"Akrabam arasında ilk önce yanıma ilk gelen sen olacaksın"buyurdu. 6 ay sonra Hazret-i Fatıma vefat etti.Hz. Fatıma'dan önce vefat eden kimse olmamıştır . Bunlardan fazla Peygamberimizin bir çok mucizesi vardır.