Fahri Kainat Efendimiz [s.a.v], Mekke'de vermiş olduğu mücadelenin 7. yılında; müşriklerin Darun Nedeve denilen kararlarını aldıkları mecliste ortaklaşa bir metin hazırlayıp Kabe'nin duvarına asmaları ile Müslümanlara boykot ve ambargo başlamıştır. Bu boykota göre Müslümanlara asla yardım edilemeyece, onlar ile alış veriş yapılmayacak ve hatta kız alınıp verilmeyecekti. Bu ambargo tam olarak iki yıl sürmüştür. Ambargo yıllarında Habbap Bin Eret Fahri Kainat Efendimiz [s.a.v] Kabe'nin yanında dua ile meşgulken gelip; "Ya Rasulallah! Dua buyurmazmısın Yüce Allah yardımını göndersin" diyor. Fahri Kainat Efendimiz [s.a.v] cevaben "Sabredin Yüce Allah'ın yardımı yakındır. Sizden önce nice kavimler geldiki imanlarından ötürü ateşten çukurlara atılırlardı. Yere gömülüp başlarından testereler ile ikiye bölünürlerdi. Etleri demir taraklar ile taranırdı da yinede sabrederler imanlarından dönmezlerdi." mealinde cevap vermiştir. Habab Bin Eret Mekkeli müşrikler tarafından bir seferinde ateş üzerine yatırılmış kalmasın diye de göğsüne basmışlardı. Görenler diyorki ateşi yalnız Hababın yanan etlerindeki sular yağlar söndürdü. Ambargo sürüp giderken Müslüman mahallelerindeki hasta ve çocukların sesleri müşriklerin evlerine kadar ulaşıyordu. 2 Mekkeli duruma dayanamayıp isyan ettiler. Nihayetinde ambargonun kaldırılmasına karar verildi. Şimdi kendim dahil olmak üzere soruyorum. Bu gün neyin kavgasını veriyoruz. Ömürlerimizi hangi amaca harcıyoruz. Gelip geçici olan şu dünya hayatında uhrevi değerlerimizi hangi sebepler ile feda ediyoruz. Ambargo kırılmıştı, ama Müslümanlar eskisinden daha sağlam bireyler olarak mücadelelerine devam ettiler.Selam hidayete tabi olanlarındır. Allah'ın rahmeti kimsenin tekelinde değildir. Yalnız hak eden kulları üzerine olacaktır.