Peygamber Efendimizin Arefe Günü Okuduğu Dua

Konusu 'Mübarek Günler ve Geceler' forumundadır ve Beyza tarafından 19 Ekim 2013 başlatılmıştır.

1. Beyza

Beyza Moderatör

Peygamberimiz (s.a.v) Arefe günü okuduğu dualar

Hz. Ali (ra)Peygamberimiz (s.a.v)Efendimiz’den bir rivayetle şöyle buyurmuştur:
    Allah’ım, bizim dediğimizden hayırlı olarak, hamd sana mahsustur. Allah’ım namazım, sair ibadetlerim, ölümüm, yaşamam senin içindir. Kalan varlığım da Zat’ın içindir. Allah’ım kabir azabından, kalp fitnesinden, işlerin bozulmasından sana sığınırım.
    Allah’ım esen yelin getirdiği şeyin hayırlısını senden dilerim.
    Peygamberimiz (s.a.v) Arefe günü Arafat’ta vakfeye durduğu zaman yüzünü önce kıble yönelir. Ellerini açıp Şu duasına okurdu.
    Allah’tan başka ilah yoktur. Birdir. Ortağı yoktur. Mülk O’nundur. Hamd O’na mahsustur. Öldüren O , dirilten'de O. Hayır, O’nun elindedir. O her şeye Kadir’dir. Bu duayı yüz kere okuduktan sonra yüz kere de şu duayı okurdu:
    Güç ve kuvvet, yüce, Allah’ındır. Şahadet ederim ki; Allah her şeye Kadir’dir. Allah ilim yönü ile her şeyi kuşatmıştır. Sonra:

ا عو ذ با للە منا لشیطا ن ارجیم بِسْـــــــــــــــــــــ ـمِ اﷲِارَّتْمَنِ ارَّتِيم (Yüce dergâhtan kovulan şeytandan Allah’a sığınırım.)” diye okuduktan sonra, üç defa şu
    Duayı okudu
    Tam manası ile gören ve tam manası ile bilen Allah’tır.
    Daha sonra üç defa Fatiha suresini okurdu. Her okuyuşuna da:
    Besmele ile. Rahman Rahim Allah’ın adı ile diyerek başlardı. Sonunu da Amin diyerek bitirirdi. Bundan sonra yüz kere şu duayı okurdu:
    Rahman Rahim Allah’ın adıyla… Allah’ım Nebiyy-i Ümmiye salat eyle. Keza Allah’ın rahmeti ve bereketleri onun üzerine olsun.
    Peygamberimiz (s.a.v) duaları okuduktan sonra başka ne gibi bir dileği için dilerdi.

Allah-ü Teala meleklerine o kulunu gösterir ve şöyle buyurur:
    Şu kuluma bakın; beytime yöneldi. Beni büyük bildi, telbiye etti, tevhidimi yaptı, tehlil okudu, bana en sevimli gelen sureyi okudu, Resulüne salavat getirdi. Şimdi sizi şahit tutuyorum ki onun amelini kabul ettim. Onun için ecri gerekli kıldım. Onun dileklerinin yerine gelmesi için devreye girdim.

Peygamberimiz (s.a.v) ve diğer Peygamberlerin okuduğu dua:

Hz. Ali (ra)Peygamberimiz (s.a.v) şöyle buyurduğunu anlatmıştır:

Arefe günü, en çok benim ve benden önceki Peygamberlerin okuduğu dua şudur:
    Allah’tan başka ilah yoktur. Birdir, ortağı yoktur. Mülk O’nundur. Hamd O’na mahsustur. Allah’ım kalbime nur ver; gözüme nur ver, kulağıma nur ver. Allah’ım kalbimi genişlet, işimi kolay getir. Allah’ım kalbe düşen vesveseden, kabir fitnesinden, işlerin bozulmasından sana sığınırım.
    Allah’ım gece , gündüz gelen şerden, rüzgarın estirdiği şerden, zamanın kötü şerlerinden sana sığınırım.