Peygamberimiz(s.a.v.)'in Örnek Ahlakı ve Güzel Sözleri ÖRNEK AHLAKI Rasul-i Ekrem(s.a.v.)'in her uvzu dengeli,sevimli ve uyumluydu.Güzelliği ve nuruyla herkesi kendisine hayran bıraktı. -Peygamberimiz(s.a.v.)zengin fakir ayrımı yapmazdı. -Peygamberimiz (s.a.v.) çocukları çok severdi. -Peygamberimiz(s.a.v.) insanların en vefalısıydı. -Peygamberimiz(s.a.v.) hasta ziyaretine çok önem verirdi. -Peygamberimiz(s.a.v.) insanların en sabırlısıydı. -Peygamberimiz(s.a.v.) insanların en doğru sözlüsüydü. -Peygamberimiz (s.a.v.) en merhametlisiydi. -"Peygamberimiz(s.a.v.)kıyamet gününde sırat köprüsünün başında duracaktır.Ümmeti sırat köprüsünden geçerken "Ya Muhammed yetiş imdadımıza" peygamberimiz yüksek sesle,"Ya Rabb ümmetim,ümmetim!Ben bugün nefsimi istemiyorum,kızım Fatıma'yı da istemiyorum. Ümmetimi istiyorum"diye yüce Mevla'ya niyaz edecektir. GÜZEL SÖZLERİ "Derece olarak müminlerin en faziletlisi ahlakı en güzel olandır." "Kesilecek bir hayvan bile olsa,(hayvanına)merhametle davranana kıyamet gününde Allah rahmet eder." "Ey Allah'ım!Ayrılığa düşmekten,ikiyüzlülükten ve kötü ahlaktan sana sığınırım.Beni ahlakın en güzeline kavuştur;çünkü insanı güzel ahlaka senden başkası kavuşturamaz.Kötü ahlaktan da beni uzaklaştır;çünkü kötü ahlakı senden başka hiç kimse benden uzaklaştıramaz." "Doğruluktan ayrımayınız,çünkü doğruluk,iyilik ve hayra götürür.İyilik ve hayır da kişiyi cennete ulaştırır." "Her dinin bir ahlakı vardır.İslam'ın ahlakı da hayattır." "Rızkının bol olması ve ömrünün uzamasını istiyen kimse akrabasını görüp gözetsin." "Allah'a karşı gelmekten sakının ve nasıl ki onların size güzelce itaat etmeleri hoşunuza gidiyorsa siz de çocuklarınız arasında adaletli olun." "Farz olmayan amellerden gücünüz yettiği kadar yapın.Çünkü amellerin en hayırlısı,az da olsa devamlı olanıdır." "Sözü özü doğru olan ticaret ehli peygamberler,sıddıklar ve şehitlerle haşrolunacaktır." "Fakire bir şey vermek sadakadır.Akrabaya vermenin iki sevabı,iki mükafatı vardır.Biri sadaka sevabı diğeri de akrabası görüp gözetme sevabıdır."