Peygamberdimiz Uyku Zamanı Peygamberimiz (s.a.v) yatsı namazını kıldıktan sonra konuşmayı sevmez ve yatardı. Gecenin üçte ikisi geçip biri kaldığı zaman yani imsak vaktine yakın kalkar teheccüt namazı kılardı. Sabah namazının farzından önce çok kısa uzanır, namzadan sonra uyumazdı. Öğle namazından sonra kalule uykusuna yattığıda olurdu. Bu zaman süreleri yaz ve kış gün uzunluklarına göre değişmektedir. Peygamberimiz (s.a.v) öğle namazını kıldıktan sonra, bir miktar uyur, ‘kaylule’ yapardı. Nitekim bir hadis-i şeriflerinde şöyle buyurmuşlardır: Öğleyin kaylule yapınız. Muhakkak şeytanlar öğle vaktinde kaylule yapmazlar.(Müslim) Yatsı namazından sonra yatar, gece kalkıp vitir namazını kılardı. Nitekim Cabir'den rivayetle bir hadis-i şerifte şöyle buyurmuştur. Yatsı namazının ilk vakti girer girmez namazı kılar, sonra bu duaları hangi duaları? okur ve istirahata çekilerek, daima sağ tarafına yatar ve sağ elini yanağının altına koyarak uyurdu. Gece İbadeti Hz. Aişe (r.anha) validemiz şöyle anlatmıştır Resulullah (s.a.v) geceleri ayakları yarılıncaya kadar ayakta durur, ibadet ederdi. Ona: Senin geçmiş ve gelecek günahların bağışlandığı halde bunu niçin yapıyorsun?" dedim, bana Ben de şükreden bir kul olmayayım mı? buyurdu. Buhari, Müslim Teheccüd namazı, Hz. Peygamber (s.a.v)'e vacip olduğu için hiç terk etmemiştir. Bu ibadet ve zikirleri yaparken ümmetine de yapmalarını tavsiye etmiştir.