Paylaşmakla ilgili hadisi şerif Ebu Hureyre'den (r.a.) nakledildiğine göre: Peyamber (a.s.) şöyle buyurmuştur: "Aziz ve Celil Allah: Ben iyi kullarım için hiç bir gözün görmediği, hiç bir kulağın işitmediği ve hiç bir insanın kalbinden geçmeyen şeyler hazırladım, buyurdu." Allah'ın kitabında bunu tasdik eden delil şu ayettir: Artık yaptıklarına karşılık olarak, onlar için ne sevinçler saklandığını hiç kimse bilemez. Yardıma muhtaç insanlar yardım istemekten veya durumlarını başkalarına bildirmekten çekinebilirler. Bu nedenle durumu iyi olanlar ihtiyaç sahiplerini bulup onların gereksinimlerini gidermekle yükümlüdürler. Peygamberimiz, “Fakirleri araştırıp bulunuz, görüp gözetiniz.” buyurmuştur. (Riyazüssalihin, C. I, s. 314) Kim Müslümanı bir sıkıntıdan kurtarırsa, bu sebeple Allah da onu kıyamet günü sıkıntılarının birinden kurtarır. Kim bir Müslümanın kusurunu örterse, Allah da Kıyamet günü onun kusurunu örter. (Buhârî, Mezâlim, 3; Müslim, Birr) Sizden biriniz, kendisi için arzu edip istediği şeyi, din kardeşi için de arzu edip istemedikçe, gerçek anlamda iman etmiş olmaz. (Buhârî, Îmân 7; Müslim, Îmân 71–72). Resulullah (sav) buyurdular: "Bir genç, ihtiyar bir kimseye yaşı sebebiyle ikramda bulunursa, Allah yaşlılığında ona ikram edecek kimseleri mutlaka takdir eder."(Tirmizi, Birr 75, 2023)