Oruç ibadeti insana neler kazandırır?

Konusu 'Oruç tutmak' forumundadır ve Beyza tarafından 12 Haziran 2014 başlatılmıştır.

1. Beyza

Beyza Moderatör

Oruç insanlara ne kazandırır

Oruç, İslam'ın şartlarından biridir. Müslümanlar bütün ibadetlerinde olduğu gibi orucuda bir bir fayda mülahaza etmeden tutarlar. Bu gayeyi Kur'an bizlere: " Ben cinleri ve insanları ancak bana ibadet etsinler etsinler diye yarattım." sözüyle bildirmektedir. Yapılan bu ibadetlerin karşılığı Allah'tan beklernir
    ibadetlerin meyvesi uhrevidir, yani, faydası ahirette görülecektir. Bazı ibadetlerin bebize raberinde getirdiği dünyevi faydalar kat'iyen o ibadetlere sebep ve gaye olmaz. Ancak ilahi emirlerin insanlara faydalı, yasaklarında zararlı olduğu dikate alınırsa, Allah'ın emir ve yasaklarının hikmetlerini düşünmek ve araştırmak imanı artırıcı bir faktörolarak düşünülebilir. Zaten ibadetleriyerine getirince, hiç düşünülmeden gelen fayda ve mastahatlar hakim olan Allah'ın hikmetinin gereğidir. O'nun bize olan tekliflerinde ince hikmetler gizlidir. Namazda, hacda ve zekatta olduğu gibi oruç, tutmanın bu dünyada inanan insana kazadırdığı şeyleri hep bu perspektiften değerlendirmek gerekir.