Oruç başka hangi dinlerde var

Konusu 'Oruç tutmak' forumundadır ve Beyza tarafından 11 Haziran 2014 başlatılmıştır.

  1. Beyza

    Beyza Moderatör

    Hangi dinlerde oruç tutuyor?

    Hinduizm'de nefis tezkiyesi gayesiyle tutlan oruç, senin muayyen günlerinde ve bayramlarda tutulur. Hinduizm mensuplarının her taifesinin dua ve ibadetle geçirdikleri özel günler vardır. Bu günlerde ekserisi yemek yemez, bütün gecekutsal saydıkları kitapları okumak ve Allah'ı murakabe etmekle vakit geçirirler. Bazı günler'de vardırki o günlerde sadece kadınlar oruç tutarlar.
    Arahmanlar hala mahlli ayların on bir ve on ikinci günlerinde oruç tuıtarlar, tutukları orucun sayıusı senede yirmi dört güne bağlı olmaktadır. Hindistan'daki " jainim" dini oruç konusunda daha ağır şartları ve hükümleri taşımaktadır, mensupları kırk gün peş peşe oruç tutarlar.
    Eski mısırlılarda oruç, dini bayramlarının yanında görülmektedir. Yunanlılarda " Tehemsufirya" ayının üçüncü gününde tutulan oruç, kadınlara mahsustu. Ateş pereslerin kitaplarıda oruç tutma emrinden ve ona teşvikten hali değildir, velev ki hususi bir zumreye bile olsa.