Orman Haftası Hakkında Şiirler ORMAN HAFTASI Ormanlar yurdumuzun yemyeşil bir tacıdır Sele, kaymaya karşı en etkin ilacıdır Birçok işte yardımcı ormanın ağacıdır Ağaç dik, orman koru budur uygarlık yolu. Binbir türlü eşyamız yapılıyor ağaçtan Her iş böyle sürüyor nasıl giderse baştan Yeşile beze yurdu, hayır gelmezki taştan Ağaç dik, orman koru budur uygarlık yolu. Gölgesinde insanlar, dalında kuş dinlenir Tüm orman yangınları dikkat ile önlenir Tek ağaç kesenin ocağı tütmez denir Ağaç dik, orman koru budur uygarlık yolu. Bu ağaç haftasında çocukların dileği Çoban amca, olmasın havyanın yiyeceği Fidanlar çocuk gibi, toplumun geleceği Ağaç dik, ormanı koru budur uygarlık yolu. Ali Hallaç AĞAÇ SEVGİSİ Kucak açarsın herkese Bu dost, şu düşman demeden İyilik yaparsın herkese Bir karşılık beklemeden. Güzel yurdumun süsüsün Bulutlara dal uzatan Kuru, yeşil örtüsüsün Gölge veren, dal uzatan, Ne kadar çok çeşidin var Elma, armut, meşe, kavak Tatsız geçer sensiz bahar Sensiz toprak olur kurak. M. Necati ÖNGAY ORMANI HATIRLAMAK Yine bir burukluk sardı tenimi, Ağacı kurumuş, sararmış gördüm. Çiçeğin yaprağı inmiş yerlere, Onu da yerinde kararmış gördüm. Düşündüm de kim kurutmuş yeşili, Aynaya bakınca kendimi gördüm. Sarmaşığı dolaşırken düşündüm. Onun da halini perişan gördüm. Kayalara tırmanıyor söğütler, Laleyi sümbüle bakarken gördüm. Kar yağmış ta tepelerin üstüne, Köknarları göğe uzanmış gördüm. Çaba harcamadan bir nebze bile, Yine de etrafında yeşili gördüm. Söğüt doldururken ovada çile, Kavağı sulayan insanı gördüm. Hakkı ÇEBİ KORUYALIM ORMANLARI Geleceği düşünerek Koruyalım ormanları Hayat için onlar gerek Koruyalım ormanları. Meşe tohumu ekelim Arada bir su dökelim Sıra sıra çam dikelim Koruyalım ormanları. Kök salsın ulu çınarlar Çağlayıp aksın pınarlar Yurdu kaplasın ormanlar Koruyalım ormanları. Zıp zıp zıplasın sincaplar Kükresin aslan krallar Mutlu olsun tüm hayvanlar Koruyalım ormanları Bitmesin oksijenimiz Solmasın benizlerimiz Yeşille dolsun ülkemiz Koruyalım ormanları ORMAN Orman yurdun temelidir, Nesillerin evvelidir, Her sanatın ilk elidir, Ormandaki varlığa bak. Orman memleketin süsü, Hem ufağı hem irisi, Her dalında bir kuş sesi, Ormandaki varlığa bak. Çiçekler açar renk renk, Dağları süsler gülerek, Selleri önler emerek, Ormandaki varlığa bak. Gemi olur, suda yüzer, Uçak olur, gökte gezer, Kalem, kâğıt neler yazar, Ormandaki varlığa bak. Âşık Veysel ŞATIROĞLU