Allahtan ölümü istemek günah mıdır? Ölümü istemek. Yüce allahın verdiği dert ve sıkıntılara isyan olabilir. Yüce Allah insana cekemeyeceği kadar dert vermez oysa ölümü istemekte yanlişdir biz bu dünyada imtihan oluyoruz. İmtihanı Yüce Allah'ın verdiği sabırla geçmeliyiz. Dünya dert ve sıkıntılarından kurtulmak için, ölümü istemek mekruhtur. Fitnelerden uzak kalmak ve günaha düşmemek için istemek caiz olur. Bu konuyla ilgili Allah'ın Allahın Resulü şöyle buyuruyor. Sizden hiç kimse maruz kaldığı bir zarar sebebiyle, ölümü temenni etmesin. Mutlaka onu yapmak mecburiyeti hissederse, bari şöyle söylesin: 'Rabbim! Hakkımda hayat hayırlı ise, yaşat. Ölüm hayırlı ise canımı al.' " (Buhari, Merda, 19) Ebu Hureyre (Radiyallahu Anh) şöyle dedi: Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) İçinizden hiç kimse ölümü temenni etmesin. Zira kişi iyi biri ise, yaşadıkça iyiliğinin artması; günahkâr biri ise, tevbe edip günahlarından arınması umulur’ buyurdu.” Bir kişi “Ölümü istemesi caiz midir? Peygamberimiz (s.a.v) sizden hiçbiriniz başına gelen bir sıkıntıdan dolayı ölümü asla istemesin. Şayet ölümü istercesine olağanüstü bir darlık içinde kalırsa, o zaman şöyle desin: Allah’ım! Benim için yaşamak hayırlı olduğu müddetçe beni yaşat, benim için ölüm hayırlı olduğu vakit de beni öldür.” şeklindeki Hadis-i Şerif’ini hatırlatıldı.