Hesap Gününe Hazır mısın? Sadece dünyada bu kadar ölüm olayları olurken bütün gençler başını almış başka bir yere giderken sanki kendileri ölmeyecekmiş gibi yaşarken sen ne konumdasın? Gerçekten ölmeye Allah'ın huzuruna çıkmaya hazır mısın? …Mesela her gün sana görmeni duymanı yemeni içmeni nasip eden rabbine kaç kere teşekkür ettin. Bir insan bile sana çiçek alsa kaç kere teşekkür edersin. Peki Allah'ın sana o kadar verdikleri için kaç kere teşekkür edip namaz kıldın ? Bir arkadaşın seni bir yere davet etse hemen gidersin peki; Rabbin seni 5 vakit huzuruna çağırırken neden gitmezsin? Allah'ı Peygamber Efendimiz( sav) tam anlamıyla tanımaya çalıştın mı ?Rabbim sana sormayacak mı hesap gününde kulum ben sana akıl verdim beni öğren diye ama; sen o aklını nelere kullandın? O zaman ne cevap vereceksin düşündün mü? Şimdi her şeyi bir kenara bırak otur ve düşün günde kaç kere allahı ve ölümü düşündün? Şimdiye kadar yaptığın dünyalık hırs sana ziyan ve zarardan başka ne verdi. Hem gençken yapılan ibadetler allahı hoşnut eder. Hiç geç kalmış sayılmazsın kimden çekiniyorsun insanlardan mı? Onlara da ölümlü, onları da Allah yaratı ,onlara da sınava çekilecek unutma asıl yapman gereken öğrenmek ve öğretmek. Peygamber Efendimiz( sav) içki içmeyin ,vücudunuza işkence yapmayın çünkü; vücutlarınız size Allahın emanetidir emanetinizi en güzel şekilde koruyun demiş. Peki sen ne kadar koruyabildin? Her şey Allahı anlatırken sen Allahı ne kadar anlatabildin? Ölsek de kurtulsak derler ya ölmek kolay mıymış ,ölünce her şey bitiyor muymuş asıl sınav o zaman başlıyor peki yeteri kadar hazır mısın ? Gece yatarken bir düşün ben bugün Rabbim için ne yaptım, bana her şeyi veren Rabbim için ne yaptım, onu öğrenmek için aklımı ne kadar kullandım. Hayatında kim bilir bu dünyanın fani ve geçici gereği olmayan şeyler öğrenmişsindir ama ;hiç Kur’anı namazı öğrenmeyi düşündün mü? Bizi gören ve duyan neye ihtiyacımız olduğunu bilen o çünkü; bizim Yaratıcımız. Sen şimdi öğrenmek ve öğretmek için bir adım at. Önce kendi nefsimle okudum ve cevaplar verdim. İnşallah sizlerde kendi nefislerinizle okur ve cevap verirsiniz selam ve dua ile ……