24 Kasım öğretmenler gününüz kutlar, Nice güzel günlere 24 Kasım Öğretmenler Günü Yirmi dört kasım yeter mi sana Her zaman yakınsın tüm insanlara Dertleri dinlersin dersler biryana Size bir gün yetermi öğretmenim Dilinden öğrendik fizik kimyayı Halinde görürdük edep hayâyı Yanında anladık insan olmayı Size bir gün yetermi öğretmenim Yaşım altı idi tuttun elimden Neler öğrenmedim tatlı dilinden Saygıdan geçmezdik senin önünden Size bir gün yetermi öğretmenim Senin için dualarım semaya Emanet edildi tüm canlar sana Çok şükür bu güne kavuşturana Size bir gün yetermi öğretmenim Harcadın gününü ne gelse elden Hedefi gösterdin anlattın dilden Korurdun bizleri çamurdan selden Size bir gün yetermi öğretmenim Refik kutlu yazdım aciz dilimden Bir harf öğretenin öpsem elinden Yürümeli hakkın doğru yolundan Size bir gün yetermi öğretmenim Refik Kutlu 24 Kasım Öğretmenler Günü Ellerim kirliydi tuttun elimden Bilgi dağarcığın açtın özünden Bendeki cevheri gördün gözümden Umudum sen oldun düşüm sen gibi Yüksünmedin burnumdaki sümükten Sende bir insandın etten kemikten Annem miydin,babam mıydın,eğitmen. Kutsal meslek istiyorum sen gibi Yırtığımda yamam oldun dikişsiz Özünde doğruydun süssüz nakışsız Yüreğimdi yüreğin düzgün çakılsız Düz yollarda gideceğim sen gibi Aklaştı saçların bendeki kara Yürüdüm bir hayli vermedim ara Ektiğin tohumlar yeşersin daha Ben de tohum ekeceğim sen gibi Yurdumu öğrettin bayrağım başta Atamı sevdirdin, her an,her yaşta Kol kolaydık cehaletle savaşta Şimdi eğitmenim tıpkı sen gibi Yüreğim yorulmaz feyz aldım senden Ben de tutacağım çamurlu elden Dikensiz gördüğüm, dikenli gülden Demet demet dereceğim sen gibi.. Nizami Sunguroğlu 24 Kasım Öğretmenler Günü A'dan başlar aydınlık, Bir taş koyar bütün yapılarda temele öğretmen. Soluğudur düşüncenin buğdaydan yalaza dek Yeryüzünde ne varsa ondan gelmedir, Yeryüzü ile el ele öğretmen Göz gözdür o, uzakları görürüz Ağızdır o, türkü söyleriz haykırırız günlerden. Ulaşırız erdem üstüne, gelecekler üstüne biz hep Çizer büyük değirmisini Uç olur da gergele öğretmen. Hey hey, burası bir dağ köyü, kurda kuşa Bırakılmış göğün kıyısına bırakılmış 83 toprak ev, 83 acı duman, Çoluğuyla, çocuğuyla 415 karanlık Kurtulacağız, el ayak kurtulacağız, Bir okul yapıla, bir gele öğretmen. Bir ışık, bir ışık daha, Gecelerin içindeki ejderlerle dövüşür Nice istemeseler de, nice önleseler de, Uyandırır toplumunu İyiye, doğruya, güzele öğretmen. Fazıl Hüsnü Dağlarca 24 Kasım Öğretmenler Günü Ellerim kirliydi tuttun elimden Bilgi dağarcığın açtın özünden Bendeki cevheri gördün gözümden Umudum sen oldun düşüm sen gibi Yüksünmedin burnumdaki sümükten Sende bir insandın etten kemikten Annem miydin,babam mıydın,eğitmen. Kutsal meslek istiyorum sen gibi Yırtığımda yamam oldun dikişsiz Özünde doğruydun süssüz nakışsız Yüreğimdi yüreğin düzgün çakılsız Düz yollarda gideceğim sen gibi Aklaştı saçların bendeki kara Yürüdüm bir hayli vermedim ara Ektiğin tohumlar yeşersin daha Ben de tohum ekeceğim sen gibi Yurdumu öğrettin bayrağım başta Atamı sevdirdin, her an,her yaşta Kol kolaydık cehaletle savaşta Şimdi eğitmenim tıpkı sen gibi Yüreğim yorulmaz feyz aldım senden Ben de tutacağım çamurlu elden Dikensiz gördüğüm, dikenli gülden Demet demet dereceğim sen gibi.. Nizami Sunguroğlu 24 Kasım Öğretmenler Günü Ellerim kirliydi tuttun elimden Bilgi dağarcığın açtın özünden Bendeki cevheri gördün gözümden Umudum sen oldun düşüm sen gibi Yüksünmedin burnumdaki sümükten Sende bir insandın etten kemikten Annem miydin,babam mıydın,eğitmen. Kutsal meslek istiyorum sen gibi Yırtığımda yamam oldun dikişsiz Özünde doğruydun süssüz nakışsız Yüreğimdi yüreğin düzgün çakılsız Düz yollarda gideceğim sen gibi Aklaştı saçların bendeki kara Yürüdüm bir hayli vermedim ara Ektiğin tohumlar yeşersin daha Ben de tohum ekeceğim sen gibi Yurdumu öğrettin bayrağım başta Atamı sevdirdin, her an,her yaşta Kol kolaydık cehaletle savaşta Şimdi eğitmenim tıpkı sen gibi Yüreğim yorulmaz feyz aldım senden Ben de tutacağım çamurlu elden Dikensiz gördüğüm, dikenli gülden Demet demet dereceğim sen gibi..