Nimete Şükür Duası ve Anlamı

Konusu 'Dua hazinesi' forumundadır ve Eylül tarafından 23 Mayıs 2014 başlatılmıştır.

1. Eylül

Eylül Moderatör

Nimete Şükür Duası

İnsanın yaratılış amacından bir taneside Cenab-ı Hakk'a hamd ve şükreden bir kul olmak. Bunun için herşeydem evvel nimet içinde nimeti vereni görmek gerekir. Her nimet görülünce nimeti veren Yaratıcımızı hatırlanmalı ve şükreden kullardan olmak için fili duanın yanında sözlü dua etmek lazım.

Nimete şükretmek için okunan dua:

فَتَبَسَّمَ ضَاحِكًا مِّن قَوْلِهَا وَقَالَ رَبِّ أَوْزِعْنِي أَنْ أَشْكُرَ نِعْمَتَكَ الَّتِي أَنْعَمْتَ عَلَيَّ وَعَلَى وَالِدَيَّ وَأَنْ أَعْمَلَ صَالِحًا تَرْضَاهُ وَأَدْخِلْنِي بِرَحْمَتِكَ فِي عِبَادِكَ الصَّالِحِينَ

Duanın Okunuşu: " Fe tebesseme dahıken min kavliha ve kale rabbi evzı’ni en eşkure ni’metekelleti en’amte aleyye ve ala valideyye ve en a’mele salihan terdahu ve edhılni bi rahmetike fi ibadikes salihin. "

Duanın Anlamı: “Ey Rabbim! Beni; bana ve ana babama verdiğin nimetlere şükretmeye ve razı olacağın salih ameller işlemeye sevk et ve beni rahmetin ile salih kullarının arasına kat!”
    dua.