Nikah hutbesi ve anlamı

Konusu 'Dua hazinesi' forumundadır ve Adile tarafından 5 Nisan 2013 başlatılmıştır.

1. Adile

Adile Admin

Nikah hutbesi duası

Elhamdü lillahi nesteıynühû ve nestağfiruhû ve neûzü bihî min şürûri enfüsina men yehdillahtt fe la mudille leh, ve men yudlil fe la hadiye leh. Ve eşhedü en la ilahe illallahü ve eşhedü enne muhammeden abdühû ve rasûlüh. Ya eyyühen nasüttekû rabbekümüllezî halekaküm min nefsin vahıdetin ve haleka minha zevceha ve besse minhüma ricalen kesiyran ve nisaen vettekullahellezî tesaelûne bihî vel erhame innallahe kane aleyküm rakıyba. Ya eyyühellezîne amenüttekullahe hakka tükatihî ve la temûtünne illa ve entüm müslimûn. Ya eyyühellezîne amenüttekullahe ve kûlû kavlen sediyda. Yuslıh leküm a'maleküm ve yağfir leküm zünûbeküm, ve men yütııllahe ve rasûlehû fe kad faze fevzen azıyma.

Manası:
    Hamd, Allah Teala'ya mahsustur. (Bütün işlerimizde) O'ndan yardım talep eder ve mağfiret dileğinde bulunuruz. Nefislerimizin şerrinden Cenabı Ecelli Ala'ya sığınırız. Allah'ın hidayet buyurduğu kimse dalalete sapmaz, sapıttığı kimse hidayete eremez. Muhakkak ben Allah'tan başka ma'bûdun bi hak olmadığına ve Muhammed (a.s.)'m O'nun kulu ve Resulü olduğuna şahidim. Ey iman edenler! Allah'tan nasıl korkmak lazımsa öylece korkun. Sakın siz, müslüman olmaktan başka (bir sıfatla) can vermeyin. Rabbinize (karşı gelmekten) korkun. Kendisinin (adını öne sürmek suretiyle) birbirinize dileklerde bulunduğunuz Allah'tan ve akrabalık (bağlarını kırmak)tan sakının. Çünkü Allah sizin üzerinizde tam bir gözeticidir. Ey iman edenler! Allah'tan korkun ve sözü doğru söyleyin. Ki (Allah) işlerinizi iyiye götürsün ve günahlarınızı yarlığasın. Kim Allah ve Resulüne itaat ederse muhakkak ki en büyük kurtuluşla kurtulmuştur.