Ne ekersen onu biçersin

Konusu 'Kıssadan Hisse' forumundadır ve Eylül tarafından 17 Aralık 2013 başlatılmıştır.

1. Eylül

Eylül Moderatör

Adamın biri, oğluyla beraber Hz. Ömer (r.anh) gelerek,

- Bu benim oğlum bana karşı geliyor. diye şikâyette bulundu. Bunun üzerine Hazreti Ömer (r.anh) çocuğa,

- Allah'tan korkmuyormusun, neden ana babana karşı geliyorsun? Anne babanın evladı üzerinde şukadar haklarıvar. diye uyardı. O zaman çocuk,

- Efendim, oğlun baba üzerinde hiç hakkı yok mu? peki diye sordu. Hazreti Ömer de (r.anh)

- Evet var; çocuğuna güzel bir ad vermesi ve ona Kur'ân-ı Kerîm öğretmesi, evlenecek yaşa gelince evlendirmesi, çocuğun babası üzerindeki haklarındandır buyurdu. Bunu dinleyen çocuk,

- Vallahi, babam, iffetli kadınları bırakıp ateşe tapan bir câriyeyle evlendi. Bana güzel isim vermedi. İsmimi (böcek anlamına gelen) Cu'la koydu. Bana Kur'ân-ı Kerîm'den hiçbir şey öğretmedi dedi. Bu sözler üzerine Hazreti Ömer (r.anh) çocuğun babasına dönerek,

- Oğlum bana itaat etmiyor diyorsun. Ancak ondan önce sen onun hakkını çiğnemişsin. Şimdi git ve oğluna karşı vazifelerini yap" diye uyardı.

hikaye.