Namazla ilgili kısa ayetler

Konusu 'Kuran-ı Kerim ayetleri' forumundadır ve Beyza tarafından 14 Ocak 2014 başlatılmıştır.

1. Beyza

Beyza Moderatör

Kuran'da Namazla İlgili Ayetler

Rabbim beni namazında sürekli kıl soyumdan olanlarıda.Rabbimiz duamı kabul buyur. [İbrahim suresi 40]

De ki:Şüphesiz benim namazım ibadetlerini dirimin ve ölümüm alemlerin Rabbi olan Allah’ın dır. [Enam suresi 162]

Ey iman edenler Sabırla ve namazla yardım dileyin.Gerçewkten Allah sabredenlerle beraberdir.[Bakara suresi 153]

Ey Meryem Rabbine ibadet et;secdeye kapan [onun huzurunda]egilenlerle beraber sende egi [ali imran suresi 43]

Ehline[ümmetine]namazı emret ve onda kararlı davran.Biz senden rızık istemiyoruz biz sana rızık veriyoruz sonuçta takvanındır[Taha suresi 132]

Gerçekten ben Allah’ım benden baksa ilah yoktur;su halde bana ibadet et ve beni zikretmek için dosdogru namaz kıl. [Taha suresi 14]

İman etmiş kullarına söyle:alışverişin ve dostlugun olmadıgı o gün gelmezden evvel dosdogru namazı kılsınlar ve kendilerine rızık olarak verdiklerimizden gizli ve açık infak etsinler[İbrahim suresi 31]

Sabır ve namazla yardım dileyin bu şüphesiz husu duyanların dısındakiler için ağır [bir yüktür ]. [Bakara suresi 45]

Suçlu-günahkarları;Sizi su cehenneme sürükleyen-iten nedir?onlar biz namaz kılanlardan değildik dediler. [müdessir suresi 43]

Onalar gaybe inanırlar namazı dosdogru kılarlar ve kendilerine rızık olarak verdiklerimizden infak ederler. [Bakara suresi 3]

Onlar namazı dosdogru kılarlar ve kendilerine rızık olarak verdiklerimizden infak ederler. [enfal suresi 3]

Onlarki yeryüzünde kendilerini yerleştirir iktidar sahibi kılarsak,dosdogru namazı kılarlar,zekatı verirler,magrufu emrederler,münkerden sakındırırlar.Bütün işlerin sonu Allaha aittir. [Hac suresi 41]

Onlarki Allah anıldığı zaman kalpleri ürperir;kendilerine isabet eden musibetlere sabredenler,namazı dosdoğru kılanlar ve rızık olarak verdiklerimizden infak edenlerdir. [hac suresi 35]

Nerde olursam[olayım]beni kutlu kıldı ve hayat sürdüğüm müddetçe bana namazı ve zekatı emretti [Meryem suresi 31]

Namazları ve orta namazını[üstlerine düşerek titizlik göstererek]koruyun ve Allah’a gönülden boyun eğiciler olarak[namaza]durun. [bakara suresi 238]

Sana kitaptan vahyedileni oku ve namazı dosdogru kıl gerçekten namaz çirkin utanmazlıklardan alı koyar.Allahı zikretmek ise muhakkak en buyuk [ibadet ]tur.Allah yaptıklarınızı bilir. [ankebut suresi 45]