Namaz kılınırken hapşırmak Namazda hapşırma halinde Allah'a hamd etmek mubahtır. Râfi'den şöyle dediği rivâyet edilmiştir. Rasûlullah Sallallahu aleyhi ve sellem'in arkasında Namaz kıldım hapşırdım. Bunun üzerine ben Allah'a pek çok pek hoş mübarek kılınmış bereketi arttırılmış Rabbimizin sevip razı olacağı şekilde hamdolsun. dedim. Rasûlullah Sallallahu aleyhi ve sellem namazı kılınca şöyle buyurdu: "Namazda konuşan kimdi?" Kimse sesini çıkarmadı sonra ikinci defa Namazda konuşan kimdi? diye buyurdu. Yine kimse ses çıkarmadı sonra üçüncü defa Namazda konuşan kimdi?" diye sordu. Bu sefer Rifaa b. Rafi b. Afra: Ben ey Allah'ın Rasûlu dedi. Peygamber: "Nasıl dedin" diye sorunca Rifaa dediki Allah'a pek çok pek hoş mübarek kılınmış bereketi arttırılmış Rabbimizin sevip razı olacağı şekilde hamdolsun dedim. Bunun üzerine Peygamber Sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu Nefsim elinde olana yemin ederim ki; otuz küsur melek hangileri bu sözleri alıp yükseltecek diye birbiriyle adeta yarıştı."(Tirmizî (404))