Kuranda Müminlerin Özellikleri İle İlgili Ayetler Sen ancak Kur'ân'a tabi olan ve görünmediği halde Rahman olan Allah'tan korkan kimseyi sakındırırsın. İşte onu bir bağışlanma ve çok şerefli bir mükafatla müjdele. (Yasin/11) Gerçek müminler ancak o müminlerdir ki, Allah anıldığı zaman yürekleri ürperir, âyetleri okunduğu zaman imanlarını arttırır. Ve bunlar yalnızca Rablerine tevekkül ederler. (Enfal/2) Gerçekten müminler kurtuluşa ermiştir. Onlar ki, namazlarında huşu içindedirler. Onlar ki, boş ve yararsız şeylerden yüz çevirirler. Onlar ki, zekatı verirler. Onlar ki, iffetlerini korurlar. Ancak eşleri ve ellerinin sahip olduğu hariç. (Bunlarla ilişkilerinden dolayı) kınanmış değillerdir. Kim bunun ötesine gitmek isterse, işte bunlar, haddi aşan kimselerdir. Onlar ki, emanetlerine ve ahidlerine riayet ederler. İşte asıl bunlar varis olacaklardır. (Evet) Firdevs (Cennetin)'e varis olan bu kimseler orada ebedi kalıcıdırlar.'' (Mü'minûn, 23/1-11 ) Müminlerden öyle yiğitler vardır ki Allah’a verdikleri sözü yerine getirip sadakatlerini ispat ettiler.Onlardan kimi adağını ödedi, canını verdi, kimi de şehitliği gözlemektedir. Onlar verdikleri sözü asla değiştirmediler.(Ahazab, 33/23) Müminler ancak Allah'a kulluk ederler. O'ndan başka zihinlerinde ilahlaştırdıkları hiçbir varlık yoktur. (Fatiha, 1/1-7; Nisa, 4/36) Ey iman edenler,ALLAHtan nasıl korkup-sakınmak gerekiyorsa öylece korkup sakının ve siz, ancak Müslüman olmaktan başka bir din ve tutum üzerinde ölmeyin.( Ali İmran Suresi-102) De ki:Ey insanlar, eğer benim dinimden yana bir kuşku içindeyseniz, ben, sizin ALLAHtan başka ibadet ettiklerinize ibadet etmiyorum,ancak ben,sizin hayatınıza son verecek olan ALLAHa ibadet ederim.Ben, müminlerden olmakla emrolundum. (Yunus Suresi-104) Mümin olanlar,ancak o kimselerdir ki,onlar,ALLAHave Resûlüne iman ettiler, sonra hiç bir kuşkuya kapılmadan ALLAH yolunda mallarıyla ve canlarıyla cihad ettiler. İşte onlar, sadık doğru olanların ta kendileridir. (Hucurat Suresi-15)