Tebareke suresi oku Peygamber Efendimiz (s.a.v) buyurdu ki: "Kuran-ı Kerim’de otuz ayetlik bir sure vardır. Her kim o sureyi uyumadan önce okursa, o kişiye otuz sevap yazılır, otuz günahı silinir, otuz derece yükseltilir. Yüce Allah o kişiye bir melek yollar. O melek o kişinin üzerine kanadını gererek, uyanıncaya kadar onu herşeyden korur. Bismillahirrahmanirrahim 1- Tebarekelleziy biyedihil mülkü ve hüve ala külli şey’in kadiyrün 2- elleziy halekal mevte vel hayate liyeblüveküm eyyüküm ahsenü amela ve hüvel azıyzül ğafur 3- elleziy haleka seba semavatin tibakan ma tera fiy halkır rahmani min tefavüt ferciıl basare hel tera min füturın 4- sümmerciıl basare kerreteyni yenkalib ileykel besarü hasien ve hüve hasiyr 5- ve lekad zeyyennes semaed dünya bimesabıyha ve cealnaha rücumen lişşeyatıyni ve a’tedna lehüm azabes seıyr 6- ve lilleziyne keferu birabbihim azabü cehenneme ve bi’selmasıyr 7- iza ülku fiyha semiu leha şehiykan ve hiye tefurü 8- tekadü temeyyezü minelğayzı küllema ülkıye fiyha fevcün seelehüm hazenetüha elem ye’tiküm neziyr 9- kalu bela kad caena neziyrün fekezzebna ve kulna ma nezzelellahü min şey’in in entüm illa fiy dalalin kebiyr 10- ve kalu lev künna nesmeu ev na’kılü ma künna fiy ashabis seıyr 11- fa’terefu bizenbihim fesuhkan liashabis seıyr 12- innelleziyne yahşevne rabbehüm bilğaybi lehüm mağfiretün ve ecrün kebiyr. 13- ve esirru kavleküm evicheru bihi innehu aliymün bizatissudur 14- ela yalemü men halak ve hüvel latıyfül habiyr 15- hüvelleziy ceale lekümül’arda zelulen femşu fiy menakibiha ve külu min rizkıhi ve ileyhinnüşur 16- eemintüm men fiyssemai en yahsife bikümül’arda feiza hiye temur 17- em emintüm men fiyssemai en yürsile aleyküm hasıba feseta’lemune keyfe neziyr 18- ve lekad kezzebelleziyne min kablihim fekeyfe kane nekiyr 19- evelem yerev ilettayri fevkahüm saffatin ve yakbıdne ma yümsikühünne iller rahman innehu bikülli şey’in basıyr 20- emmen hazelleziy hüve cündün lekum yansurukum min dunir rahman inilkafirune illa fiy ğurur 21- emmen hazelleziy yerzükuküm in emseke rizkah bel leccu fiy utüvvin ve nüfur 22- efemen yemşiy mükibben ala vechihi ehda emmen yemşiy seviyyen ala sıratın müstekıym 23- kul hüveleziy enşeeküm ve ceale lekümüssem’a vel’ebsare vel’ef’ideh kaliylen ma teşkürun 24- kul hüvelleziy zereeküm fiyl’ardı ve ileyhi tuhşerun 25- ve yekulune meta hazelvadü in küntüm sadıkıyn 26- kul innemel ılmü ındallah ve innema ene neziyrün mübiyn 27- felemma reevhü zülfeten si’ yet vücuhülleziyne keferu ve kıyle hazelleziy küntüm bihi teddeun 28- kul ereeytüm in ehlekeniyallahü ve men maıye ev rahımena femen yüciyrül kafiriyne min azabin eliym 29- kul hüver rahman amenna bihi ve aleyhi tevekkelna feseta’lemune men hüve fiy dalalin mübiyn 30- kul ereeytüm in asbeha maüküm ğavren femen ye’tiyküm bimain meıyn Allah-u Rabbül Alemin-