Muharrem ayının birinci ve onuncu günleri yapılacak dualar 2012 Muharrem Ayı yani Hicri Yılbaşı 15 Kasım 2012 Perşembe gününe tehafuk ediyor geceside 14kasimaksam namazindan sonra basliyor yani 14 kasim ile 15 kasimin arasindaki gece malumunuz hicri takvimde gece önce baslar. Her kim Muharrem ayının birinci ve onuncu (Aşure) günü sabahleyin bu duâyı üç kere okursa Allâh Zülcelâl hazretlerinin o kimseyi tâ gelecek senenin Muharrem ayına kadar cemî belâlardan emîn ve muhafaza buyuracağı rivayet olunmaktadır Bismillâhirrahmânirrahîm. Elhamdü lillâhi rabbil âlemîn. Vessalâtü vesselâmü alâ sey-yidinâ Muhammedin ve alâ âlihî ve sahbihî ecmaîn. Allâhümme entel ebediyyül kadîmül hayyül kerîmül hannânül mennân. Ve hâzihî senetün cedîdetün es’elüke fîhel ismete mineşşeytânirra-cîm. Vel-avne alâ hâzihin nefsil emmârati bis-sûi. Vel-iştiğâle bi-mâ yukarribünî ileyke. Yâ zel-celâli vel-ikrâm. Bi-rahmetike yâ erhamer-râhimîn Ve sallâllâhü alâ seyyidinâ Muhammedin vel alâ âlihî ve sahbihî ve ehl-i beytihî ecmaîn. Anlamı: Rahman ve Rahîm olan Allâh’ın adıyla.. Hamd âlemlerin rabbi olan Allâh’a mahsustur. Salât ü selâm da Peygamber Efendimize ehl-i beytine ve bütün ashabına olsun. Ey Rabbim sen ebedî ezelî hayy kerîm hannân mennânsın. Bu gelen yeni bir yıldır. Ya Rabbi kovulmuş şeytanın şerrinden bu yıl muhafaza olmayı istiyorum. Ve içimde bana kötülüğü emreden nefsimle mücadelemde senden yardım diliyorum. Beni sana yaklaştıracak meşguliyetleri bana nasîb et ey celâl ve ikram sahibi Rabbim. Rahmetinle ey Merhametlilerin en merhametlisi… Efendimiz Muhammed-sallâllâhu aleyhi ve sellem-’e onun âline ashabına ve bütün ehl-i beytine salât olsun.