Muharrem Ayında Çekilen Tesbih Ve Kılınan Namaz Muharrem ayı, hicri senenin birinci ayıdır. Bu ayın birinci gecesi, akşam ile yatsı arasında (yani Zilhicce'nin son gününü, Muharrem'in birinci gününe bağlayan gece) Allah rızası için 2 rek'at namaz kılınır. Namaza şöyle niyet edilir YaRabbi, bizi yetiştirmiş olduğun bu seneyi, hakkımızda mübarek kılman; afv-ı ilahine, feyz-i ilahine mazhar kılman, dünyevi ve uhrevi saadetlere nail eylemen için; Allahü Ekber" Her rek'atte yedi. Fatiha yedi Ayetü'l-Kürsi, yedi İhlas-ı şerif okunur. Namazdan sonra,onbir defa: لاَ اِلهَ اِلاَّ اللهُ وَحْدَهُ لاَ شَرِيكَ لَهُ، لَهُ الْمُلْكُ وَلَهُ الْحَمْدُ يُحْيِى وَيُمِيتُ وَهُوَ حَىٌّ لاَ يَمُوتُ بِيَدِهِ الْخَيْرُ وَهُوَ عَلَى كُلِّ شَىْءٍ قَدِيرٌ (Lailahe illallahü vahdehu laşerike leh. Lehül-mülkü ve lehül-hamdü yuhyi ve yümit. Ve hüve hayyün layemutü biyedihil-hayr. Ve hüve alakülli şey'in kadir) onbir" İstiğfar-ı şerif, onbir" Salevat-ı şerife okunup duayapılır. Duada, geçmiş senenin günahlarının afvı ve yeni seneye günahsız girmek için ALLAH'a sığınılır Muharrem'in 1. gecesi ayrıca şu şekilde niyet ederek bir tesbih namazı kılınır: (YaRabbi, bu yeni senede beni mağfiret-i ilahine, rıza-i ilahine ve hidayet-i ilahine mazhar eyle. Yeni açılan amel defterimi rıza-i ilahine muvafık amel ile doldurmayı bana nasip eyle. Beni gadab-ı ilahine duçar olacak amellerden muhafaza buyur. Allahü Ekber) Tesbih namazı bir'inci rek'atte: 1 Fatiha 1 ayetü'l-Kürsi, iki'nci rek'atte: 1 Fatiha 1 "amener-resulü..." (Sure-i Bakara'nın son iki ayeti, Sure-i ali İmran'ın ilk iki ayeti de ilave edilerek), üç'üncü rek'atte: 1 Fatiha 1 "Hüvallahüllezi..." (Sure-i Haşr'ın son üç ayeti), dört'üncü rek'atte: 1 Fatiha 1 İhlas-ı şerif. Namazdan sonra tövbe edilir, Salevat-ı şerife okunur ve arkasından duaedilir. Muharrem'in 1.gününde her birinde besmele çekerek, bir defada bin İhlas-ı şerif okuyanları, Cenab-ı Hakk lutfuyla, keremiyle huzuruna bu alemden kul borcu ile götürmeyecektir. Bu ay içerisinde; perşembe, cuma, cumartesi günleri peşpeşe oruç tutulursa dokuzyüz senelik nafile oruç sevabı verilir. Muharrem ayının biri ile onu arasında bir defa olmak üzere, iki rek'atte bir selam vererek altı rek'at namaz kılınır. Bu namaz akşamla yatsı arasında kılınır. Bu vakitte kılınamadığı takdirde yatsıdan sonra da kılınabilir. Namaza şöyle niyet edilir "Niyet eyledim yaRabbi senin rıza-i şerifin için namaza. Her hangi bir komşumun ve din kardeşimin veya her hangi bir kimsenin bana hakkı geçmiş ise, bu hakkın ödenmesi için; Allahü Ekber" 1. rek'atte: 1 Fatiha 1 ayetü'l-Kürsi, 11 İhlas-ı şerif, 2. rek'atte: 1 Fatiha 10 İhlas-ı şerif, 3. 1 Fatiha 1 "El-hakümüt-tekasür...", 11 İhlas-ı şerif, 4. 1 Fatiha 10 İhlas-ı şerif, 5.1 Fatiha 1 "Kul yaeyyühel-kafirun...", 11 İhlas-ı şerif, 6.1 Fatiha 10 İhlas-ı şerif okunur. Namazdan sonra dua edilir. Muharrem ayının 1. gününden onuna kadar 10 gün oruç tutmak ve 10'uncu gün aşure pişirmek önemli ibadetlerdendir. Bu 10 günlük orucu tutamayanlar, yapabilirlerse 8, 9 ve 10'uncu günleri oruç tutmalıdırlar. Peygamberimiz (s.a.v.) 9'uncu günü seferde idi. O nedenle yalnız 10'uncu günü oruç tutmuş ve "sağ olursak gelecek sene 9'uncu günü de tutarız" buyurmuştur. Muharrem'in 9 ve 10'uncu geceleri birer tesbih namazı kılmalıdır. Yine 9 ve 10'uncu geceleri teheccüd vaktinde rıza-i ilahi için 4 rek'at namaz kılınır. Her rek'atte 50'şer İhlas-ı şerif okunur. Hatm-i Enbiya'ya devam etmeli. Özelikle 9'uncu günü akşamı, yani 10'uncu gecesi mutlaka Hatm-i Enbiyayapılmalıdır.