Mirac Kandilinde Gündüzünde ve Gecesinde Yapacağımız İbadetler?

Konusu 'Mübarek Günler ve Geceler' forumundadır ve saadet tarafından 9 Mart 2018 başlatılmıştır.

  1. saadet

    saadet Moderatör Admin

    Mirac Kandili

    mirac.

    Mirac Kandilinde Yapılacak İbadetler


    -Receb-i Şerif’in 27'nci gecesi (yarın akşam) Mi'râc Gecesi'dir.

    -Yatsı namazından sonra 12 rek'at Hâcet namazı kılınır:

    -Her rek’atte Fâtiha’dan sonra 10 lhlâs-ı Şerîf okunur.

    -Namazın niyet şöyledir: "Yâ Rabbi, rızâ-yı şerifin için niyet eyledim namaza. Bu gece yedi kat gökleri ve bütün esrârını göstererek muhabbetin ile müşerref kıldığın sevgili Habîbin Resül-i Zişân Efendimiz hürmetine ben âciz kulunu aff-ı ilâhîne, feyz-i ilâhîne ve rızâ-yı ilâhîne mazhar eyle." Allâhü Ekber.

    Namazdan sonra:

    4 Fâtiha-i Şerîfe,

    -100 defa, “Sübhânallâhi ve'l-hamdü lillâhi velâ ilâhe illallâhü vallâhü ekber, velâ havle velâ kuvvete illâ billâhi'I-aliyy_i’I-azîm”,

    -100 lstiğfâr-ı şerîf,

    -100 Salevât-ı şerîfe okunup duâ edilir.

    -Bu namaz her rekatında 100 İhlâs suresi okuyarak on rekat kılınır yahut 10 ihlas süresi okuyarak 100 rekat kılarsa; böyle yapan kimse namazın feyz ve bereketiyle huzür-i ilâhiye namaz borçlusu olarak çıkmaz.

    -Peygamberimiz şöyle buyurur; , Receb-i Şerif'in 27. (Mi'râc) gecesinin gündüzünde oruç tutana altmış ay oruç sevâbı yazılacağı va'dedilmiştir.

    - O gün öğle ile ikindi arasında 4 rek'at namaz kılınır. Her rek' atte Fâtiha' dan sonra 5 AyetüI Kürsi, 5 Kul yâ eyyühe' I-kâfirün. 5 İhlâs-ı Şerîf, 5 Kul eüzü birabbi'lfelak, 5 Kul eüzü birabbi' n-nâs süreleri okunur.