Miraç İle İlgili Hadisler Miraç ile ilgili bir çok hadis vardır. Birkaçı şöyle: "Mirac gecesinde iyi amel eden için yüz yıllık mükafat vardır." (İ.Gazali) " Recebin 27. günü oruç tutana, atmış senelik oruç sevabı verilir." (İ.Gazali) "İsra gecesi her gökte, Muhammedün Resulullah ve arkasından Ebu Bekri Sıddık yazılı olduğunu gördüm." (Ebu Nuaym) "Mirac gecesi, uğradığım her melek topluluğu, ümmetime hacamatı tavsiye etti." (Hakim) "İsra gecesi (Miraca çıkınca) Cennetin kapısı üzerinde “Sadakanın on, ödünç vermenin sevabı onsekiz mislidir” yazılmış olduğunu gördüm." (Beyheki) "Mirac gecesinde ateşten makasla kendi dudaklarını kesenleri görüp, kim olduklarını sordum. "İlmi ile amel etmeyen din adamlarıdır" dendi." (Buhari, Müslim) "Mirac gecesi Cehennemi gösterdiler, çoğunun kadın olduğunu gördüm." (Tirmizi) "İsra gecesi, nura gark olmuş bir zat gördüm. “Bu kim?” dedim. Cebrail aleyhisselam, “Dünyada iken Allahü teâlâyı devamlı anan, kalbi camiye bağlı ve ana-babasına asi olmayan bir zattır” dedi." (İ. Ebiddünya) "Miracda, Cehennemde kokmuş leş yiyenlerin kim olduğunu sordum. “Bunlar, gıybet ederek insanların etlerini yiyenlerdir” dendi." (I. Ahmed)