Miraç Kandili Hakkında Kısa Hadis-i Şerifler Miraç İle ilgili Kısa Hadis-i Şerifler Mirac Mücizesi; Hz. Muhammed'in Mescid-i Harâm’dan Mescid-i Aksâ’ya, oradan da göğe yaptığı yolculuk. Mirac hadisesi hicretten 1 yıl ya da 17 ay önce Receb ayının 27. gecesi gerçekleşmiştir. Sevgili Peygamberimiz Şöyle buyuruyor; -"Miracda, Cehennemde kokmuş leş yiyenlerin kim olduğunu sordum. “Bunlar, gıybet ederek insanların etlerini yiyenlerdir” dendi. (I. Ahmed) -"Mirac gecesi, uğradığım her melek topluluğu, ümmetime hacamatı tavsiye etti." (Hakim) -"Mirac gecesinde ateşten makasla kendi dudaklarını kesenleri görüp, kim olduklarını sordum. "İlmi ile amel etmeyen din adamlarıdır" dendi." (Buhari, Müslim) -"Mirac gecesi Cehennemi gösterdiler, çoğunun kadın olduğunu gördüm. "(Tirmizi) -"Mirac gecesi, ekin ekip bir günde biçen bir topluluk gördüm. Biçtiği mahsul yeniden eski haline dönüyordu. “Bunlar kim?” dedim. -"Cebrail aleyhisselam, “Bunlar Allah yolunda cihad edenlerdir. Bunların bir iyiliğine yedi yüz misli sevap verilir. Harcadıklarının yerine yenisi verilir” dedi." (Bezzar)