Mevlid kandilinde yapılması gerekenler 2014 senesinin ilk kandili olan Mevlid Kandili"ni 12 Ocak 2014 pazar günü idrak edeceğiz ve mübarek Mevlid Kandili Fahri Kainat Efendimiz (s.a.v)'in doğum günü, bütün Müslümanların bayramıdır. Mevlid Kandili İnsanlığın kurtuluşu için gönderilen son ve en büyük peygamber, bizim Peygamberimiz Hz. Muhammed (sallallahu aleyhi ve sellem) 571 senesinde Kameri aylardan Rebiü"l-evvel ayının 12.gecesi doğmuştur. Bu geceyi nasıl ihya etmeliyiz? Kur’anı Kerim okunmalı, okuyanlar dinlenmeli, uygun yerlerde Kur’an ziyafetleri verilmeli, Efendimiz Hz. Muhammed (s.a.v)'e olan sevgi, saygı ve bağlılık duyguları yenilenmeli, kuvvetlendirilmelidir. Fahri Kainat Efendimiz (s.a.s)'e salât-ü selâmlar getirilmeli, Efendimiz'in şefaatini ümit edip, ümmetinden olma şuuru tazelenmeli. Kaza, nafile namazlar kılınmalı varsa o geceye ait nakledilen namazlar, onlar da ayrıca kılınmalı kandil gecesi, özü itibariyle ibadet ve ibadette ihsan şuuruyla ihya edilmeli. -Tefekkürde bulunulmalıyız ben kimim, nereden geldim ve nereye gidiyorum, Allah Azze ve Celle'in benden istekleri nelerdir? gibi konular başta olmak üzere hayatî meselelerde derin düşüncelere girmelidir. -Günahlara samimi olarak tevbe ve istiğfar etmeliyiz idrak edilen geceyi son fırsat bilerek nedamet ve inabede bulunulmalıyız. -Bu kandil gecelerinin gündüzlerinde mümkün olduğunca oruç tutulmalıyız. Mevlid kandilinin namazı için Tıklayınız