Mevlid kandilinde oruç tutmanın fazileti

Konusu 'Mübarek Günler ve Geceler' forumundadır ve Beyza tarafından 10 Ocak 2014 başlatılmıştır.

1. Beyza

Beyza Moderatör

Mevlid kandilinde oruçun fazileti

Mevlid kandili Peygamber Efendimiz (s.a.v.)'ın doğduğu gündür. Efendimiz(s.a.v.)'Rebiü-l evvel ayının 12.Pazartesi günü seher Mekkede dünyaya gelmişlerdir. Peygamber Efendimizin pazartesi Doğum günüdür.Bu günün akşamı pazar gecesini oruçla karşılamanın fazileti gibi pazartesi gününü de oruçlu olmak çok faziletli bir ibadetdir.Fakat Peygamberimiz özellikle pazartesi gününü oruçla geçirmişlerdir.

Hazret-i Ömer ve İbni Abbas hazretleri, Resulullah’ın pazartesi günü doğduğunu, ilk vahyin pazartesi günü geldiğini, Mekke'den pazartesi günü hicret ettiğini, Medine'ye pazartesi günü girdiğini, vefatına işaret sayılan âyetin pazartesi günü indiğini ve pazartesi günü vefat edeceğini, kendisinden duyduklarını bildirmişlerdir. (Müslim, İ. Ahmed, Beyheki)

Pazartesi günü oruç tutmanın başka faziletleri de vardır. Birkaç hadis-i şerif meali şöyledir:
    "Ya Bilâl, pazartesi günü oruç tutmayı ihmal etme! Ben o gün doğdum, o gün ilâhi vahye mazhar oldum, o gün hicret ettim, aynı gün de vefat ederim!" [İbni Asakir]

Ameller pazartesi ve perşembe günleri Yüce Allah'a arz edilir. Bu iki günde tevbe istiğfar eden, af dileyen affedilir, yalnız kalblerinde kin ve düşmanlık besleyen kimseler, birbirleriyle barışıncaya kadar affa uğramaz. [Taberanî]

dolonay2.

Son düzenleme: 10 Ocak 2014