Mevlid kandilinde okunacak sureler Hz Muhammet (s.a.v) bu ayda dünya gelişi. Bu faziletli günü ve gecesinde hata ve günahlarımızdan tövbe istiğfar da bulunmalıyız.Yoğun bir iş gününde isek kalbimizden 'Estağfirullah' ile başlamak bile geceye atılan en güzel adım olur. Mevlid Kandili gecesi de, kalbimizde geçirerek gaflet içinde bulunduğumuz günlerimizi sorgulama, bilerek veya bilmeyerek işlediğimiz günahları tövbe edip Allah'tan bağışlanma dilemeliyiz. Tövbe, işlediğimiz hatalardan dolayı Cenab-ı Allah'ın huzurunda mahcup ve pişmanlık duyarak hatalarımızı bir daha yapmamak üzere hayatımızda yeni ve temiz bir sayfa açarak başlangıç yapmalıyız. Tövbe etmek günahlarla kirlenen ruhumuzu yıkamanın ve yeniden dirilişin ifadesidir. Peygamberimize Selat-ı Selamda Bulunmak: Efendimiz (s.a.v)'e salatü selâm'da bulunmalıyız huşu bir kalple "Es-salatü ve's-selamü aleyke ya Resûlallah" okumalıyız. Kuran Okumak ve Dinlemek Bu mübarek ve faziletli gün ve bir gecesinde Kuran-ı Kerim okumak ve kabirleri ziyaret edip ölmüşlerimizin ruhlarına kuran okuyup ruhlarına hediye etmek ve ayrıca dinlemekte çok faziletlidir. Namaz kılmak ve Dua Etmek Bu Faziletli Mevlid Kandilinde bütün müslümanların ellerini sem'aya açarak Cebab-ı Hakka şükür etmeli ve dua bulunmalıyız. Böyle faziletli gününde ve gecesinde namazlarımızı cemaatle kılmaya son derece gayret etmeliyiz. Kaza namazı olan kişiler bu namazlarını kazasını kılmalıdırlar. bu faziletli günde hiç olmazsa bir günlük namaz borcunu kılması iyi olur. Böylece hem borcunu öder hem de geceyi ihya etmiş olur. Mevlid Gününde ve gecesinde yetim, yoksul ve kimsesizlere yardım etmek -20 defa Fatiha süresi: -100 defa ihlas süresi: -1000 defa Selavt-ı Şerif: 100 defa Sübhanallahi vebihamdihi, sübhanallahil azim: