Meleklere İmanın Davranışlarımıza Etkisi

Konusu 'Dini bilgiler' forumundadır ve Beyza tarafından 27 Ekim 2013 başlatılmıştır.

  1. Beyza

    Beyza Moderatör

    Meleklere İmanın Davranışlarımıza Etkisi Nedir
    İmanın şartlarından birtanesi de meleklere imandır. Meleklere imanın sadece sözlü bir ifade değildir. Sözle inandım demek sadece bir ifadedir. Bu ifadenin davranışlarla kendini göstermesi ve ispatlaması lazım. İnancın yeri ve merkezi kalptir. Kalpteki inanç sözle ifade edilir ve davranışla desteklenir. Meleklere inanan bir Müslüman için hiçbir zaman yalnızlık denen bir kavran ve hiç kimsenin görmediği bir ortam yoktur.

    Her zaman ve her yerde bizlerle birlikte olan, bizden hiç ayrılmayan melekler bulunduğuna inanan bir Müslüman, tenha yerlerde [Beni kimse görmüyor, istediğimi yaparım] diyemez, kötülük yapamaz.
    Çünkü nerede olursa olsun meleklerin kendisini gözetlediğini, iyilik dahası kötülüklerinin yazıldığını bilir. Yazılan bu amellerin kıyamet günü karşına geleceğini ve hesabını vereceğini bilir. Böylelikle meleklere olan imanımız bizi kötülük yapmaktan alıkoyar.

    Bunlardan ayrı bizi kötülüklerden koruyan hafaza melekleri, iyilik yapmaya yönlendiren ayrıca bizler için rahmet dileyen rahmet melekleri de vardır.Dünyada iyilik ve güzelliğin misali melek; fenalık ve çirkinliğin kötü örneği ise şeytandır. Melek, insanı iyiliğe, şeytan da kötülüğe çağırır.

    [Bir kimse içinde iyiliğe çağıran bir ses duyar ise bilsin ki o, meleğin sesidir. Hemen ona uysun ve Cenab-ı Hakk'a şükretsin.Kim de içinde kötülüğe çağıran bir ses duyar ise bilsin ki o, şeytanın sesidir. Ondan uzaklaşsın ve Allah'u Teala'ya sığınsın.]

    sözüyle meleklerin sürekli bizleri iyiliğe, hayra çağırdığını ve yönlendirdiğini ifade etmiştir.
    O halde mühim olan melekleri ve şeytanı görüp görmemek değil, önemli olan davranışlarımızı hangi tür varlıklara göre yönlendirdiğimizdir.